Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Can Mas comparteix amb una escola danesa el seu model educatiu

A finals d'octubre l'Institut Can Mas va rebre la visita dels alumnes de l'escola danesa Den Rytmiske Efterskole Baaring, un centre educatiu que té com a fil conductor la música per impartir la resta d'assignatures comunes. És per això que van visitar l'Institut Can Mas de Ripollet, que des de fa 5 anys, també treballa de manera diferent i innovadora l'assignatura de música, cosa que va interessar molt els visitants danesos.La idea és poder realitzar un intercanvi amb l'escola danesa quan les circumstàncies ho permetin. 

Un projecte educatiu innovador

El plantejament de la música a l'Institut Can Mas és totalment diferent a la resta de centres de Catalunya. Ara hi ha altre centre a Sabadell (INS Jonqueres) que fa 3 anys va començar un projecte semblant. A Ripollet ja fa 5 anys que el centre educatiu treballa d'aquesta manera i els professors han apreciat un gran cambi amb l'alumnat.

Es treballa preparant l'alumnat per què facin concerts amb públic de la manera més professional possible. El repertori que s'utilitza és en el 80% pop, rock i música que ells conèixen, i de fet són els mateixos alumnes els que trien el seu repertori. Així es fan una mitjana de 5 concerts per curs. Destaquen el concert didàtic que fan per tots els centres de primaria de Ripollet al Teatre Auditori cap al mes de març i el concert per famílies al mes de maig.

Com a conseqüència de tota aquesta activitat, fa 2 anys que l'Institut Can Mas compta amb un grup d'alumnat de batxillerat que assaja els dimarts a la tarda extraescolarment i que han format un grup instrumental: La Banda del Can Mas. Actualment són un total de 17 alumnes i ara estan preparant repertori per fer un concert a València al final de curs.

L.P.