Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tabasa aconsegueix crèdit per continuar les obres de la C-58

L'empresa pública ha signat un crèdit amb el Banc Europeu d'Inversions per 54 milions d'euros, que servirà per a finançar les obres del carril Bus-VAO (Vehicles d'Alta Ocupació) de la C-58 i les de la cua de maniobres de Ferrocarrils de la Generalitat a Plaça Catalunya. Aquesta injecció de diners és el primer tram del crèdit dels 125 milions d'euros que el Europa ha concedit a l'empresa Tabasa Infraestructures i Serveis de Mobilitat, controlada en més del 90% per la Generalitat de Catalunya.
Segons ha informat l'empresa, els 54 milions actuals finançaran dos subprojectes de renovació de l'estació de Gràcia i la doble via segregada del carril Bus-VAO al llarg de les autovies urbanes C-58 i C-33. Els crèdits de l'entitat s'aniran signant a mesura que es certifiqui l'avanç de les obres.

El tram que es finançarà gràcies a aquesta operació serà la carretera elevada que es construeix ja entre Ripollet i Barcelona. Actualment, es continua treballant en l'aixecament del viaducte principal de quasi 7 quilòmetres de llargada pel qual s'espera que passin més de 13.000 vehicles cada dia. El pressupost total de l'obra ascendeix a 80 milions i s'espera que estigui enllestit del tot abans que acabi l'any 2012.

R.H.