Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Extraordinari: 7 de novembre de 2011El govern presenta les Ordenances pel 2012

Aquest dilluns, 7 de novembre, se celebrarà una sessió extraordinària del Ple Municipal, per tal de portar a aprovació les Ordenances Municipals pel 2012. La sessió començarà a 2/4 de vuit del vespre i es podrà seguir en directe a través de l'emissora municipal Ripollet Ràdio (91.3 FM) o la web de la ràdio a la carta ripolletradio.cat.
Segons declaracions en roda de premsa, per a l'equip de govern les prioritats per aquest nou expedient d'Ordenances són garantir l'estabilitat pressupostària, la quantitat i qualitat dels serveis públics obligatoris i reduir la diferència entre el cost dels serveis no obligatoris i el que paga l'usuari. Segons ha declarat l'alcalde, durant la presentació "aquests són uns comptes austers, que no volen caure en mecanismes fàcils com ara pujar de forma generalitzada l'IBI".

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, que ha presentat l'expedient conjuntament amb la regidora d'Hisenda (PSC), Inma Viera i el segon tinent d'alcalde i portaveu de CiU, Xavier Peñarando, ha fet un repàs del que ha estat l'evolució de les ordenances en els darrers 3 anys i de com la situació econòmica ha pressionat les finances locals. En aquest sentit, Parralejo ha destacat el sanejament de les finances locals i la importància que els ciutadans coneguin el cost real de tots aquells serveis que ofereix l'Ajuntament "però que no està obligat a prestar". L'alcalde també ha destacat que des de Serveis Socials sempre es garantirà que tothom tingui accés als serveis que necessiti.

Aspectes destacats
Impostos
IBI: increment del 3,5 % (IPC)
Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica: congelat
IAE: Increment del 5%, amb una bonificació del 5% durant els primers dos anys a les noves empreses.

Taxes i preus públics
  • Escombraries: increment de 15 euros anuals per família, amb una bonificació del 100% per a les persones jubilades que no arribin a 1,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional. La pujada respòn, segons ha explicat la regidora d'Hisenda, Inma Viera, a l'augment del cost del servei (un 10%) amb l'adjudicació de la nova contracta fa un parell d'anys.
  • Introducció de la Tarifació Social: la proposta consisteix en crear un sistema progressiu de tarifes, segons hores de servei i ingressos de la persona afectada, que mai superara el 40% del cost real del servei, tant de la Teleassistència i l'Assistència Domiciliària.
  • Escoles Bressol: augment mensual de 20 euros. Aquest import, segons ha explicat la regidora, correspont als 200 euros per alumne que la Generalitat de Catalunya ha deixat de subvencionar.
  • Preus públics cultura i esports: increment d'uns 3 euros mensuals, per tal d'acostar el preu públic al cost real que té el servei.
  • Introducció de preus públics al CIP i a la Casa Natura: per tal d'equiparar-ho als preus públics de cultura i esports.
F.R.