Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix el Consell d'alcaldes i es marquen les línies de treball per aquest mandat

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental es va reunir el passat divendres, 4 de novembre, a la seu del Consell Comarcal en la primera trobada d'aquest mandat 2011-2015. En aquesta reunió es va constituir formalment el Consell, així com també la Comissió Permanent d'alcaldes i alcaldesses. Aquesta Comissió està integrada per vuit alcaldes i alcadesses, entre els quals ha estat escollit l'alcalde de Ripollet. La reunió també va servir per delimitar les línies prioritàries de treball del Consell Comarcal per aquest mandat i crear una Comissió de Petits Municipis.
Durant la reunió, els alcaldes i alcaldesses van manifestar la seva preocupació per la manca de recursos i el deute de les administracions amb els ajuntaments, així com per la retallada dels serveis sanitaris de la comarca. A petició de diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca, entre ells el de Ripollet, el Consell ha acordat sol·licitar una reunió amb el conseller de Salut per abordar la delicada situació dels serveis de salut als diferents pobles i ciutats del Vallès Occidental. D'altra banda també s'ha abordat la necessitat de donar més empenta i visibilitat al Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, per tal que aquest tingui un paper encara més rellevant en les qüestions que afectin a les polítiques d'ocupació.

Línies prioritàries del Consell Comarcal
El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental ha instat el Consell Comarcal que durant aquest mandat tingui com a prioritats:

*Continuar incentivant, coordinant i donant suport a processos de cooperació i mancomunació de serveis entre els diferents ajuntaments de la comarca, així com ampliar els processos de compres agregades, recollint les experiències de licitacions conjuntes realitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en els àmbits de telecomunicacions i energia elèctrica.

*Liderar, a partir de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials, el desenvolupament de nous models d'organització i gestió dels Serveis Socials de la comarca per tal de garantir l'eficiència d'aquests serveis als ciutadans i ciutadanes del Vallès Occidental.

*Donar suport als petits municipis de la comarca i coordinar les seves actuacions per tal d'agrupar sinèrgies que permetin un treball més transversal i una optimització dels recursos.

*Potenciar el suport i la cobertura que des del Consell Comarcal es dóna en l'actuació del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, per tal que aquests ens comarcals puguin articular i implicar-se en aquells nous projectes que des dels ajuntaments de la comarca es lideren per potenciar econòmicament el territori (Eix de la B-30, Orbital 40, ...).

Tant l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, com el de Terrassa, Pere Navarro, van coincidir a defensar el paper del Consell Comarcal i del Consell d'alcaldes i alcaldesses, destacant la col·laboració entre municipis i l'estalvi que a vegades comporta.

Comissió de Petits Municipis
Durant la sessió es va aprovar la creació de la Comissió de Petits Municipis, de la qual seran membres la Presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental i els alcaldes i alcaldesses de tots els ajuntaments del Vallès Occidental de menys de 10.000 habitants, que són 9 actualment. La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza (alcaldessa de Polinyà), va explicar que "la Comissió tindrà com a objecte l'elaboració d'informes, propostes, estudis o treballs que afectin de manera específica als petits municipis de la comarca".

R.H.