Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els treballadors d'Ekilater acampen davant de l'empresa

Els 17 treballadors de l'empresa local Ekilater han acampat davant la porta de la fàbrica, després que el passat dilluns, 3 d'octubre, es trobessin que no podien accedir al seu lloc de treball. Segons fonts dels treballadors, quan van arribar a treballar dilluns al matí es van trobar "el pany canviat" i un advocat que els informava per carta que estaven de vacances remunerades i que en els propers dies rebrien comunicació escrita de quina seria la seva situació. Segons declaracions dels advocats de l'empresa Ekilater les afirmacions dels treballadors "no són certes".
José Maria Valoire, advocat de l'empresa, ha declarat als mitjans municipals que ell mateix es va personar a la porta de la fàbrica el dia 3 d'octubre per tal d'informar als treballadors que s'havia presentat un expedient de regulació d'ocupació. Segons Valoire, "la delegada sindical no va acceptar la documentació de l'ERO" i no han volgut seure a negociar amb l'empresa.

Els treballadors també han declarat a la redacció de ripollet.cat que, segons informacions de les empreses del voltant, dissabte, 2 d'octubre, un tràiler va sortir de la fàbrica amb material i una persona de seguretat està vigilant l'interior de la nau. El bufet d'advocats d'Ekilater ha contestat dient que "no s'ha tret res de l'interior de la fàbrica" i que el personal de seguretat que hi ha a l'interior està "salvaguardant tot el material, per si en algun moment s'ha de fer un concurs de creditors".

Ara, els treballadors estan acampats davant de la porta, segons diuen, "per evitar que es puguin emportar més material" i ja han presentat una querella al jutjat contra els propietaris de l'empresa. Per la seva part Ekilater S.A. està esperant que els treballadors o els seus advocats es posin en contacte amb ells per poder determinar els detalls de l'ERO, així com la resposta de la Generalitat sobre el mateix.

L'empresa
Creada l'any 1974, Ekilater S.A. és una empresa familiar de fabricació de peces tècniques de plàstic pel procés d'injecció, ubicada a Ripollet.

F.R.