Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia el curs als centres oberts municipals La Placeta i Els Molins

Els centres oberts La Placeta, -en funcionament de del 2002-, i Els Molins, -inclòs en el Projecte d'Intervenció Integral al Barri de Can Mas i que obre les seves portes per tercera vegada aquest octubre-, acaben d'iniciar un nou curs, donant acollida a un total de 70 nens i nenes. Des del dia 10 d'octubre ofereixen als infants i les seves famílies una programació d'activitats amb una base pedagògica, socialitzadora, cultural i creativa que es concreta en forma d'activitats, tallers, sortides i, fins i tot, colònies.
El passat dilluns, 3 d'octubre, es va fer la presentació oficial del curs als pares i mares del Centre Obert La Placeta. Aquest acte va comptar amb l'assistència de la regidora de Serveis Socials, Maria Lladó, i dels educadors del Departament. Igualment, van assistir els educadors i educadores dels dos centres oberts, dos equips diferenciats i cohesionats entre ells i, on la majoria dels professionals que hi treballen repeteixen l'experiència dels darrers anys.

L'equip d'educadors dels Molins va explicar que, durant aquest curs, la temàtica girarà al voltant de la idea de "crear el propi poble" per donar força i continuïtat a les activitats i motivar als infants a inventar i reflexionar sobre el model de societat en que viuen. En canvi, al centre obert La Placeta han optat per organitzar el dia a dia a través de racons de treball per potenciar els interessos personals de cada nen i nena i compaginar-ho amb els diferents ritmes.

Serveis socioeducatius municipals
Els centres oberts són espais socioeducatius que realitzen una tasca preventiva i educativa en l'infant, per tal de donar suport, estimular i potenciar l'estructuració i el desenvolupament de la seva personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i d'esbarjo, i compensar les deficiències socioeducatives que puguin patir.

Aquests espais, dependents del Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripollet, atenen diàriament un total de 70 infants -40 a La Placeta i 30 a Els Molins- d'edats compreses entre 3 i 12 anys, des de les 17 fins les 19 hores, seguint el mateix calendari que les escoles.

Els educadors socials de Serveis Socials són els encarregats de gestionar tots dos centres. Són els responsables de derivar i inscriure els infants i s'ocupen de coordinar les escoles amb les famílies i els monitors i monitores que atendran els nens per tal de garantir una atenció i un treball integrals.

La gestió implica assegurar el bon funcionament dels centres oberts i, més enllà de vetllar per temes d'infraestructura o material, els educadors acompanyen als monitors durant tot el procés anual mitjançant reunions de coordinació quinzenals.

D'altra banda, aquests educadors també es fan càrrec del seguiment individualitzat de cada família per garantir la millora i progrés de cada infant.

R.H.