Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet commemorarà el 50è aniversari de les riuades al municipi

El 25 de setembre de 2012 es commemorarà el 50 aniversari de les riuades més greus que ha patit el nostre municipi. Amb aquesta efemèride com a objectiu, el CIP Molí d'en Rata està treballant per elaborar una exposició que evoqui el record de les riuades i recuperi el testimoni d'aquelles persones que les van viure.
L'exposició tindrà tres parts ben diferenciades: una primera, on es parlarà del context general climàtic i geogràfic tant del municipi com del riu, així com de la situació social i urbanística de la nostra comarca durant aquella època. A la segona, on es tractarà sobre les causes, naturals i humanes, que van provocar les riuades. A la tercera part, es recolliran els fets de la nit del 25 al 26 de setembre de 1962, així com les reaccions, tant del govern com del poble, a aquests fets. Finalment, també es parla sobre la recuperació del municipi i la memòria dels veïns i veïnes.

Des del CIP Molí d'en Rata, es demana també la col.laboració d'aquelles persones que vulguin participar en l'elaboració d'aquesta exposició, tant per aportar materials com testimonis.

CIP Molí d'en Rata
93 594 60 57
c. del Molí d'en Rata, 1
molidenrata@ripollet.cat

F.R.