Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Vallès Occidental endega una estratègia de promoció territorial conjunta per atraure inversions

Durant l'any 2011, el Consorci per l'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) ha impulsat el treball conjunt amb entitats locals, patronals i sindicals per sumar esforços en el posicionament de la comarca i aglutinar projectes locals rellevants de desenvolupament i promoció econòmica, tant des de l'àmbit públic com privat. En aquesta línia, i amb l'objectiu de posicionar el territori com un pol econòmic capdavanter del corredor mediterrani, el Copevo promocionarà la comarca a la fira Expo Real que es celebra a Munic. El polígon industrial El Martinet serà present a la fira a l'estand de l'INCASOL.
La comarca del Vallès Occidental és la que disposa de més sòl net per activitats econòmiques de Catalunya, amb un total de 135 polígons d'activitat econòmica que suposen més de 2.500 hectàrees, per davant del Baix Llobregat amb 1.770 hectàrees, el Tarragonès amb 1.450 hectàrees i el Vallès Oriental 1.250 hectàrees. El 91% de tot aquest sòl efectiu està destinat a activitats industrials, la resta són per activitats terciàries.
 
El Vallès Occidental serà present a la Fira de Munic a través del projecte Barcelona Econòmic Triangle (BET), liderat per la Generalitat de Catalunya a través de l'Incasòl i el Departament d'Empresa i Ocupació i l'Ajuntament de Barcelona. Aquest últim organitza un estand compartit per la delegació de Catalunya. A més de la promoció que el BET fa del territori, a partir dels projectes que disposa l'Incasòl - com el Parc de l'Alba a Cerdanyola, el Parc Sant Joan a Sant Cugat o el Polígon Martinet a Ripollet- en l'edició d'enguany d'Expo Real, el Vallès Occidental estarà representat pel Copevo el qual farà d'intermediari i promocionarà l'oferta específica dels municipis de la comarca.
 
Treball conjunt de promoció del territori
Un dels resultats del treball conjunt realitzat els darrers mesos és el Catàleg de Polígons del Vallès Occidental, una eina on-line amb informació especialitzada de cada zona d'activitat econòmica. Destaca també la segona edició de la publicació Projectes Rellevants del Vallès Occidental, amb la selecció de més d'una vintena de projectes significatius que ja estan en marxa o que estan previstos d'iniciar-se.

F.R.