Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mor Ernest Boquet i Jiménez, reconegut científic i fill predilecte de Ripollet

El passat dissabte 1 d'octubre de 2011 va morir el Dr. Ernest Boquet i Jiménez, científic reconegut i fill predilecte de la vila de Ripollet des de l'octubre de 2010, quan es va produir el seu nomenament a petició de la Comissió d'Honors i Distincions de l'Ajuntament. Ernest Boquet, va néixer a Ripollet l'any 1946, i vivia actualment a Sant Fruitós de Bages, on es va traslladar després de 40 anys. Catedràtic de Microbiologia a la Universitat de Barcelona, expert en microbiologia, parasitologia i anàlisi clínic, Boquet havia estat assessor del Ministeri de Sanitat espanyol i diversos comitès científics de la Generalitat de Catalunya i ha deixat un important llegat científic. En l'àmbit personal, Ernest Boquet éra conegut per ser el fill de "la Reyes", propietària de la Farmàcia Boquet del municipi. A banda de la seva vessant professional en la microbiologia, l'altra gran passió de Boquet era el bàsquet. Així, era coautor, juntament amb el seu amic Modest Serra, del llibre editat amb motiu del 75è aniversari del Club Bàsquet Ripollet, que el va nomenar soci d'honor el passat mes de desembre. La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Ripollet, en nom de tota la corporació municipal, ha expressat el seu condol als familiars.

Fill predilecte
 
L'acte, que va tenir lloc ara farà just un any, va estar presidit pel mateix Dr. Boquet, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i el regidor de Relacions Institucionals, Alberto Castro. També van assistir diversos regidors i portaveus dels grups municipals, l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Josep Rafart, així com desenes de familiars i ciutadans, amics de l'homenatjat. Uns minuts abans que comencés l'acte, Ernest Boquet va ser rebut a l'alcaldia on va poder firmar al Llibre d'Honor del consistori. L'alcalde li va fer entrega del pin de plata de l'Ajuntament, agraïnt que hagués portat el nom de Ripollet per tot arreu on havia anat. Un cop ja a la Sala de Plens, el en aquell moment regidor Alberto Castro va donar la benvinguda als assistents i va cedir la paraula al protagonista, qui va fer un repàs de la seva trajectòria personal i professional mostrant diverses fotografies tant de la seva infància com dels seus múltiples viatges de divulgació científica. La seva intervenció va finalitzar amb una emocionada ovació per part dels assistents. Per últim, l'alcalde de Ripollet va recordar la gran tasca social que la família d'Ernest Boquet, especialment de la seva mare Reyes Jiménez, havien fet pels ciutadans del municipi en una època en què Ripollet no comptava amb els serveis assistencials que té avui en dia. Posteriorment, va entregar un diploma on es reconeixia Ernest Boquet i Jiménez com a fill predilecte de la vila per la seva trajectòria professional i la seva tasca com a divulgador científic.

Reconeixement al seu patrimoni cièntific
Aquells ciutadans que ho desitgin poden visitar 'L'espai Boquet' al vestíbul del Centre d'Interpretació del Patrimoni de Ripollet, on seguint la línia de l'exposició permanent "Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada", es fa un repàs per la seva vida professional i per la seva vinculació amb Ripollet. Tot això il·lustrat amb fotografies i acompanyat d'una vitrina amb diversos objectes que Boquet haviat emprat al llarg de la seva trajectòria com a expert en microbiologia, parasitologia i anàlisis clínic.

L.P.

FOTOS 1, 2 i 3: Acte de nomenament d'Ernest Boquet i Jiménez com a fill predilecte a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Ripollet.
FOTO 4: Imatge d'arxiu de Boquet com a científic.