Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La CRAC recorda a Maria Aurèlia Capmany amb una mostra sobre la seva vida i obra

El passat dilluns, 26 de setembre, la CRAC va presentar una nova exposició al Centre Cultural, sota el títol Maria Aurèlia Capmany. Dona, escriptora i ciutadana. Segons la presidenta de la CRAC, Rosa Maria Dumenjó, Capmany és "una persona que va tenir molt a veure amb la creació dels gegants a Ripollet". L'acte va comptar amb la presència de Rosa María Martín, regidora de Cultura; Rosa Serra, de la Diputació de Barcelona i Jordi Font, comissari de l'exposició.
Durant la presentació de la mostra Jordi Font va ser l'encarregat d'il·lustrar sobre la figura de Capmany. Així, va destacar la seva extensa obra i el seu paper polític com a defensora del feminisme i de la igualtat d'oportunitats. També va explicar com l'obra de Capmany va haver de lluitar sempre contra la censura franquista i com també es va transformar en un referent per a les generacions de joves escriptors i escriptores.

L'acte va comptar també amb la participació del grup de teatre local La Careta, que va interpretar un fragment d'una de les obres de Capmany. Entre el públic assistent també es trobava Isabel López, presidenta de la fundació de l'escriptora i Anna Capmany, neboda de l'artista. La mostra es podrà visitar fins al proper 21 d'octubre.

F.R.

Foto:
1 - 3. Imatges de l'exposició
4. D'esquerra a dreta: Jordi Font, Rosa serra, Rosa Mª Martín i Rosa Maria Dumenjó.
5. Un instant de la representació.