Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici de curs amb total normalitat a Ripollet

Dilluns, 12 de setembre, uns 5.400 alumnes van tornar a les aules a Ripollet, des de P-3 fins a batxillerat. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i la regidora d'Educació, Maria del Mar Viera, van donar la benvinguda al nou curs des de l'Escola Gassó Vargas, on també van presentar la Guia d'Activitats Educatives del curs 2011-2012.
Parralejo va repassar algunes de les obres que s'han realitzat aquest estiu als centres educatius, com ara la millora de l'enllumenat del Gassó i Vidal i de l'Escursell, per a que sigui més sostenible; les millores del porxo i de la vorera d'entrada del Gassó i Vidal o la construcció d'un mur per contenir l'aigua de pluja a l'Anselm Clavé. La majoria d'aquestes actuacions han estat realitzades per la Brigada Municipal.
Quant a l'inici de curs, segons dades de la Regidoria d'Educació, la majoria de centres han començat amb el 100% de la plantilla i sense cap incident destacat.

Novetats

Aquest curs s'han obert dues aules provisionals de P-3, una al Francesc Escursell i l'altra al Martinet, i està previst que el curs vinent, la Generalitat de Catalunya realitzi l'obra d'ampliació del centre per tal de donar cabuda a la segona línia. Enguany, el curs comença amb un nou canvi pel professorat. Es tracta de la sisena hora lectiva pels mestres, que modifica l'horari dels centres, que passa a ser de 9 a 12.30 i de 15 a 16.30 hores, excepte El Martinet que farà de 14.30 a 16 hores.

Guia d'Activitats Educatives

Un any més, l'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria d'Educació i amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa a disposició de la comunitat educativa la Guia d'Activitats Educatives. Es tracta d'un recull d'activitats de diferents àmbits (medi ambient, salut, art, etc.) per a completar la tasca docent als centres. La Guia s'ha editat novament en format digital i es pot consultar a la web municipal ripollet.cat. Els mestres poden realitzar les inscripcions a les activitats a partir del proper 19 de setembre i fins el 14 d'octubre.

La regidora d'Educació, Maria del Mar Viera, va destacar durant la presentació, que enguany l'oferta d'activitats s'ha vist reduïda per la baixada del pressupost i que moltes de les activitats són gràcies a la col·laboració de moltes entitats locals. Tot i així, són gairebé 80 propostes diferents, que permeten als centres treballar altres aspectes de la natura, el propi municipi o les arts, amb els alumnes.

F.R.