Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Los Delinqüentes, cap de cartell per Festa Major

Dissabte, 27 d'agost, al parc dels Pinetons, a partir de les 23 h, torna la música de la mà del grup Los Delinqüentes. Aquesta formació de Jerez portarà la peculiar barreja d'estils que l' ha caracteritzat des dels seus orígens. El BR ha conversat amb un dels seus components, El Canijo, per saber què oferiran al concert de Ripollet.
Cada vegada hi ha més grups que sonen al vostre estil. Heu marcat tendència en el panorama musical espanyol?

La veritat és que no ens fixem gaire en aquestes coses. Hi ha grups que mesclen cada vegada més el flamenc amb el rock, cosa que nosaltres fem, però que no hem inventat. Tenim el nostre estil, això sí, però el barrejar el rock amb el flamenc ja ho feien abans Kiko Veneno, Pata Negra, Triana... No ens considerem mestres de ningú, al revés, nosaltres intentem aprendre de tothom, i aquest és el nostre futur, anar aprenent.
 
Què significa exactament el concepte 'garrapatero'?
'Garrapatero' és com nosaltres mateixos ens hem autodenominat. No tens perquè centrar-te en un tipus determinat de cançons. Nosaltres fem una música força variada, des de reggae a buleria, tango o rock-and-roll. Tot aquest estil de música l'hem denominat música 'garrapatera', que és el més semblant a la música de carrer, als hippies.

Com es porta la fama?
La veritat és que ho portem força bé, som gent humil i crec que és important saber d'on es ve per a no perdre mai les arrels, la màgia, ni la filosofia del grup, la qual és no mirar per sobre de l'espatlla a ningú, ser de carrer i portar-te bé amb tothom.

Què feu per a què la resta de grups tinguin tantes ganes de cantar amb vosaltres?
Crec que això ho fa la nostra forma de ser, que som molt naturals i gaudim amb els amics. Ens agrada cantar als camerinos, riure i explicar acudits. Crec que aquesta gràcia del sud que tenim la contagiem i la gent es sent molt còmode amb nosaltres perquè els fem sentir part del grup.

Què trobarà la gent que vagi al vostre concert a Ripollet?
Serà una gran festa 'garrapatera'. Farem una barreja dels dos espectacles que tenim: l'espectacle amb en Tomasito i també cantarem cançons d'anteriors discos que ja són mítiques com El aire de la calle o La primavera trompetera, un recorregut per els principals temes de Los Delinqüentes.
 
Què us sembla tenir de teloner a un grup local? Per a nosaltres és una passada compartir escenari amb més gent perquè s'aprèn de tothom, dels joves i els grans. A més, per al públic també és més maco que hi hagi una varietat, que no només cantin Los Delinqüentes. Com més grups hi hagi, millor s'ho passarà el públic.



Cortex to Kill serà el teloner del concert de Los Delinqüentes
Cortex to Kill és el grup guanyador del Certamen Musical per a Grups Locals Gibrelleta 2011 de Ripollet. Aquesta formació de hip hop esta composada per per MF Musta (veu), Isma-L (instrumentals) i DJ sinus (scratches). El seu estil no té etiqueta ja que es diu que acull tot tipus de sons, des dels més obscurs i potents fins a les melodies més suaus i lentes. De moment ja han han realitzat tres maquetes i diversos concerts per tot el Vallès. Ara es disposen a estrenar el seu últim treball Reconstrucción Molecular.

Llençament de tasses de WC, un esport de Festa Major
Com no podia ser d'una altra manera, a la mitja part del concert esdevindrà el ja tradicional Concurs de llançament de tasses de wàter que enguany arriba a la seva setena edició. Els participants hauran de demostrar una vegada més la seva destresa per aconseguir que la tassa arribi el més lluny possible. El guanyador d'aquest peculiar certamen s'emportarà com a guardó un cap de setmana a per a dues persones.