Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prèvia del Ple Municipal del 21 de juliol de 2011

El proper dijous 21 de juliol tindrà lloc la sessió ordinària del Ple de juliol, el primer de la nova legislatura, que comptarà amb nou punts a l'ordre del dia i un d'urgència. Un d'ells estarà centrat en la presentació de la memòria de 2010 del Defensor del Ciutadà, que donarà a conéixer el seu responsable Joan Ramon Costa durant la sessió. El tercer punt aprovarà les festes locals de cara a 2012 que seran el 28 de maig, celebració de la Segona Pasqüa i el 27 d'agost, dilluns de Festa Major. El Ple, que començarà a les 19.30 h, serà retransmès en directe per Ripollet Ràdio (91.3FM).
El quart punt portarà a aprovació el Pla de protecció civil municipal, revisat cada cert temps segons les directrius de la Direcció General de Protecció Civil i que la Generalitat de Catalunya haurà d'aprovar per tal que estigui homologat.

També es durà a aprovació un expedient de modificació de crèdits per un import total de 197.000 euros. Les partides més importants, pel que fa a despeses, són les dedicades a la millora dels parcs i les víes públiques (60.000 euros), manteniment de les vies públiques (35.000 euros), manteniment del Polígon La Granja (29.000 euros), beques per a estudiants (12.000 euros) i les retribucions de membres electius (24.000 euros). Pel que fa als ingressos, destaca una aportació de 65.000 euros del conveni amb el Polígon La Granja i un remanent de tresoreria de 67.000 euros.

El punt numero 6 porta a aprovació la sol·licitud a la Direcció General de Carreteres de la integració de la xarxa viària local de 3 trams de la N-150, per tal que l'entorn del futur Hospital Ernest Lluch sigui urbà i pugui ser condicionat pels consistoris. Una sol·licitud que han hagut de fer per separat tant Ripollet, com Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixach.

L'aprovació inicial del projecte del futur tanatori serà el tema central del punt número 7. Amb un pressupost de 2.366.603,52 euros, el projecte es va adjudicar ja fa uns mesos a la Funerària Montserrat Truyols, que serà l'encarregada també de la gestió i l'urbanització de l'entorn d'aquest edifici que tindrà 1.200 metres quadrats. El projecte quedarà, posteriorment, a exposició pública per tal que es puguin fer les alegacions i suggeriments pertinents.

Punt d'urgència
Aquest punt es presenta de manera urgent per donar resposta a la Direcció General d'Urbanisme, que ha demanat un text refòs per argumentar la petició de l'Ajuntament de Ripollet de convertir el local de l'antic cinema Coliseum d'equipament administratiu a equipament privat, una petició aprovada al passat ple de setembre. Aquest canvi evitarà que el propietari exigeixi l'expropiació a l'Ajuntament.

Per últim, es debatran dues mocions, presentades pel COP-CpR, però que han estat treballades conjuntament per tots els grups municipals per tal que puguin ser aprovades per unanimitat.
La primera fa referència a la necessitat que la recentment estrenada línia de tren entre Martorell i Granollers compti amb una estació al municipi de Ripollet.
A la segona, es demanarà que s'aturin les retallades en matèria de sanitat que està duent a terme la Generalitat de Catalunya i que en els darrers dies s'han fet paleses en el servei d'ambulàncies de la comarca.

L.P.