Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tasca dels vigilants dels parcs dóna els primers resultats

A començaments del mes de maig el Patronat municipal d'Ocupació va posar en marxa el programa 'Vigilants del parcs públics'. Així un grup de treballadors i treballadores del PMO han fet un seguiment sobre les tasques que s'han de fer per millorar l'estat dels parcs de Ripollet. Només en dos mesos, aquest personal ha realitzat 112 informes d'incidències sobre desperfectes ocasionats als espais públics del municipi. Aquest programa, que és pioner i que està finançat amb recursos propis, fa que cinc persones del poble, contractades a jornada parcial, controlin l'estat dels parcs i alhora, informin al ciutadà sobre temes d'urbanitat i civisme, en aproximadament 25 espais públics.
D'aquesta manera, a partir de la informació que ens arriba diàriament, es pot donar resposta als problemes que puguin sorgir en els nostres parcs. A més, aquests programes tenen un plus de qualitat, ja que es tracten de plans d'ocupació que contracten directament persones aturades del nostre municipi.

Incidències diverses
En les incidències detectades en aquests espais destaquen les petites feines de construcció: lloses soltes, senyals de trànsit tombats, esglaons, bordons o panots trencats. Quant a l'àmbit de lampisteria o electricitat, s'han detectat llums de fanals en mal estat o fonts embossades. Moltes de les incidències es poden solucionar amb una reparació del mobiliari urbà: papereres trencades que necessiten tasques de soldadura, bancs i taules on s'han de reposar peces de fusta amb un pintat posterior, entre d'altres. Una altra tasca que s'ha dut a terme és la neteja dels fanals de l'enllumenat públic, amb la retirada dels rètols que s'hi col.loquen. En set dies, s'han fet gairebé 300 intervencions sobre aquesta infracció, sancionada des de l'Ordenança de Convivència amb multes de fins a 300 euros.

L.P.