Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la campanya per donar a conéixer l'Ordenança de Convivència

El passat 8 de juliol, el nou regidor de Joventut i Ciutadania, Rafael Gómez, va presentar en roda de premsa la campanya publicitària per donar a conéixer als ripolletencs l'Ordenança de Convivència que va entrar en vigor el passat 26 de maig. L'objectiu és aconseguir que Ripollet sigui un municipi més amable, acolllidor i sostenible, garantint els drets i deures de la ciutadania. La campanya es realitzarà a través de cartells distribuits pels carrers de Ripollet i de informació que es podrà trobar a les dependències municipals.
També s'oferirà a les associacions de veïns i altres entitats la possibilitat de rebre una xerrada sobre els principals punts de la normativa.

40 sancions des de maig
Des del passat 26 de maig s'han imposat un total de 40 sancions per infraccions com no tenir censat l'animal de companyia, la instal·lació incorrecte de terrasses o orinar a la via públic. L'Ordenança, tot i no tenir un afany recaptatori, és una eina per poder sancionar aquelles accions que, fins ara, eren difícils d'abordar per la manca de normativa concreta al respecte. Així, tot i que es contemplen multes d'entre 150 i 450 euros, en funció de la infracció, una de les novetats és que, segons el tipus de falta, s'ha generat un catàleg de mesures alternatives a la sanció econòmica, com són els treballs en benefici de la comunitat.

Tractament dels rumors
Durant els mesos de maig i juny, el personal de l'Ajuntament de Ripollet que treballa atenent els ciutadans ha rebut formació sobre el tractament dels rumors, com es creen i com es gestionen. Durant la roda de premsa, el regidor de Joventut i Ciutadania, Rafael Gómez, també va aprofitar per donar a conéixer la intenció de la Regidoria de fer extensible aquesta formació a les comunitats de veïns.

L.P.