Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Corpus torna a Ripollet

El diumenge 19 de juny arriba novament la celebració de la Diada del Corpus a Ripollet. L'Associació Cultura i Tradició, amb la col·laboració de l'església de Sant Esteve i el Patronat Municipal de Cultura de Ripollet, organitza tota una serie d'activitats per a commemorar aquesta diada.
El programa d'actes comença el dissabte, 18 de juny, a les 17 h, amb la recollida i tallada de la flor a la placeta darrera de la plaça Clos. La celebració continuarà diumenge, dia 19, a partir de les 8 h, amb l'elaboració de les tradicionals catifes florals als carrers del nucli antic. Aquestes es podran començar a visitar a les 12 h fins a les 20 h. El tret de sortida el donarà la Colla Trabucaires de Ripollet amb una cercavila que començarà a les 12h.

Paral·lelament, el Corpus a Ripollet també comptarà amb una exposició fotogràfica. Sota el títol "Corpus 2010", els membres d'Acció Fotogràfica Ripollet exhibiran una selecció de les millors imatges de la diada de l'any passat. La mostra es pot visitar al carrer Afores, número 14 d'11 a 14 h i de 17.30 a 19.30 h, tot i que la inauguració es realitzarà el diumenge.

El programa de la tarda començarà a les 19.30 h amb la celebració de la Missa solemne a l'església de Sant Esteve. Finalment, a les 20.30 h, tindrà lloc la processó de Corpus. El recorregut serà: carrer de la Salut, plaça Clos, dels Afores, del Dr. Figarola, del Sol, d'Anselm Clavé i Nou.

El Santíssim serà portat en una custodia del segle XVI de plata cedida pel monestir de l'Assumpció de Maria Santíssima de Mataró. A més, com és habitual, també participaran a la processó l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i els Gegants de Ripollet, que faran la tradicional passada per damunt de les catifes florals.

Durant tot el dia es podrà veure l'Ou com balla en el pati de l'àbsis de l'església. Aquesta tradició es va incorporar per primera vegada al Corpus de l'any 2007 i actualment s'ha continuat mantenint.

J.G