Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PSC i CiU signen el Pacte de govern

El socialista Juan Parralejo i el convergent Xavier Peñarando han signat aquest dimarts, 14 de juny, el Pacte de govern per als propers 4 anys, que donarà continuïtat al treball que PSC i CiU venen realitzant els darrers 8 anys al capdavant del govern municipal. Després de les eleccions municipals del passat 22 de maig, el PSC compta actualment amb set regidors, dos menys que la passada legislatura, mentre que CiU, amb un més, en té quatre. La prioritat del nou govern, segons han explicat en roda de premsa, és ara generar ocupació, fomentar el comerç local i impulsar la creació de noves empreses al municipi.



A l'hora de redactar el document, PSC i CiU han tingut en compte dos aspectes. D'una banda, les propostes i línies mestres dels programes electorals de les dues formacions, on segons ha explicat l'alcalde Juan Parralejo "no hi havia res insalvable i el que podíem fer era sumar". D'altra banda, s'han realitzat diverses modificacions a nivell estructural i de competències, amb l'objectiu de "fer l'administració local més efectiva i adaptar-la als nous temps". Així, com a canvis més destacats, s'han eliminat la comissió informativa de Serveis Personals i el Patronat Municipal de Comunicació i s'ha creat una comissió de Coordinació i Control de la despesa.

Pel que fa a les regidories, Horts, Parcs i Jardins passen a ser gestionats per la regidora de Medi Ambient; la Brigada Municipal s'incorpora a les competències del regidor del Patronat Municipal d'Ocupació i es crea una gran àrea que inclou Serveis Municipals, Comerç, Indústria i Turisme i Mercat Municipal. Segons ha explicat l'alcalde de Ripollet, l'objectiu és començar ja a treballar amb diverses prioritats, principalment la de generar ocupació, potenciant el PMO i ampliant les seves instal·lacions; establir mecanismes per fer més atractiu i fort el comerç de proximitat i potenciar la creació d'empreses a la zona del Martinet. Parralejo ha reiterat la difícil situació econòmica dels ajuntaments i ha reconegut "perspectives complicades". El segon tinent d'alcalde, Xavier Peñarando, ha explicat que es realitzarà un treball acurat a nivell econòmic, per tal de no minvar els serveis.

Tinents d'alcalde:
1a - tinenta d'alcalde: Sra. Rosa Maria Martín Arjona
2n - tinent d'alcalde: Sr. Xavier Peñarando i Morea
3r - tinent d'alcalde: Sr. Joan Fandos de Miguel
4t - tinent d'alcalde : Sr. Fernando Tornel i Lloreda
5a - tinenta d'alcalde: Sra. Inmaculada Viera i Hernández

Regidors i regidories:
· Rosa Maria Martín Arjona, regidora de Planificació Urbanística, Cultura i Comunicació.
· Xavier Peñarando Morea, regidor d'Esports.
· Joan Fandos de Miguel, regidor de Serveis Municipals; Comerç, Indústria i Turisme i Mercat Municipal.
· Ferran Tornel Lloreda, regidor d'Ocupació, Manteniment de la Vía Pública i Governació.
· Inmaculada Viera Hernández, Hisenda, Recursos Humans, Compres i Contractació, OAC i Informàtica.
· Gemma Edo Aguado, regidora de Medi Ambient, Salut Pública, Parcs i Jardins i Horts Municipals.
· Maria Lladó Leal, Serveis Socials i Gent Gran.
· Maria del Mar Viera Hernández, regidora d'Educació i Polítiques d'Igualtat.
· Toribio López Mellina, regidor d'Activitats, Transports i Mobilitat.
· Rafael Gómez Clares, regidor de Joventut, Pla de Convivència, Pacte pel lleure i Solidaritat.

Poden consultar al següent enllaç el cartipàs municipal i el document sencer del Pacte de govern.

R.H.