Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma al moviment 15M

Veïns i veïnes de Ripollet, convocats a través de la xarxa social Facebook, van iniciar el passat dijous, 26 de maig, una sèrie de cassolades, seguides d'assemblees populars, tal i com s'està fent a moltes places d'Espanya. El moviment d'indignats, que va començar amb unes 150 persones, reunides dijous a la plaça de Joan Abat, es van convertir en prop de 400 un dia més tard, després del desallotjament de de la plaça de Catalunya de Barcelona.


La plaça de Pere Quart va ser divendres, 27 de maig, l'escenari d'una cassolada de mitja hora de durada. Tot seguit, es va celebrar una assemblea on, entre d'altres acords, es va decidir continuar amb el moviment. L'explicació dels fets ocorreguts a Barcelona durant el matí, amb intervencions d'algunes persones que havien estat presents, va ser el primer punt de l'assemblea. Els ripolletencs van donar suport als indignats de plaça Catalunya i van demanar la dimissió del conseller d'Interior.

La unanimitat es va tornar a repetir a l'hora de votar la continuïtat del moviment des de Ripollet. El punt que més va costar decidir va ser quan i on es realitzava la següent cassolada. Finalment, es va acordar que fos dissabte, 28 de maig, a les 21 h, a la plaça de Pere Quart, tot i la final de la Champions. Al quart punt es va acordar crear les comissions de Comunicació, Difusió, Continguts, Preparació d'assemblees, Recursos i Acampada. Per últim, es va proposar recollir signatures per a demanar la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i es va donar suport a la iniciativa que tothom retiri 155 euros dels bancs el 30 de maig.

Finalment, dissabte i diumenge es van tornar a realitzar les cassolades a la plaça de Per Quart. Els indignats de Ripollet van decidir en assemblea tornar a realitzar-la aquest dilluns, 30 de maig, a les 21 hores. 

R.H.