Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s'adhereix el proper 29 de maig al Dia Internacional dels Museus

Amb motiu de la celebració de la 33a edició del Dia Internacional dels Museus, l'àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura ha organitzat tota una serie d'activitats sota el títol Museu i Memòria. Els objectes expliquen la teva història, que es realitzaran el proper diumenge, 29 de maig, al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata. Durant tot el dia, hi haurà jornada de portes obertes al Centre d'Interpretació del Patrimoni i al Molí d'en Rata; l'horari serà de 10.30 a 14 h i de 17 a 20 h.
També es realitzaran dues visites comentades, la primera de les quals tindrà lloc a les 11 h a l'edifici del Molí d'en Rata, on els assistents descobriran el funcionament d'un antic molí fariner. En segon lloc, a les 12.30 h, hi haurà una visita guiada a l'exposició temporal Les veus d'un barri. Aquesta mostra recull els resultats d'una de les actuacions que s'han dut a terme al barri de Can Mas, dins del Programa de Cultura i Proximitat del Projecte d'Intervenció Integral del barri. A les 12 h començarà el taller per a nens i nenes Roma. Dissenya el teu propi mosaic, dins del programa 'Juga amb la història', que ofereix cada darrer diumenge de mes un taller familiar relacionat amb la història i el patrimoni. En aquesta ocasió, les famílies reproduiran alguns motius típics dels mosaics romans.

Finalment, a les 18 h es realitzarà un recorregut històric pel nucli antic que organitza la Regidoria d'Educació a través del Pla Educatiu d'Entorn. El punt de partida serà el CIP Molí d'en Rata.

El Dia Internacional dels Museus é un esdeveniment mundial que organitza el Consell Internacional dels Museus (ICOM) i que permet gaudir d'un ampli programa d'activitats per a tots els públics.

J.G.