Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escolania de Montserrat fa les delícies dels assistents al Teatre Auditori

El passat divendres, 20 de maig, el Teatre Auditori va acollir un concert de l'Escolania de Montserrat. La Coral va interpretar algunes peces, bàsicament de música sacra, que es troben dins el repertori que duen a terme a Montserrat. En total, 15 temes sota la direcció de Bernat Vivancos i acompanyats per Vicenç Prunés al piano. Durant la tarda de divendres, els membres de la Coral van fer una petita visita pel municipi.

El recorregut va començar amb una roda de premsa a l'Hotel Ibis i va continuar amb una recepció amb l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i la visita al Molí d'en Rata, on van poder aprendre una mica d'història de la ciutat.
 
L'Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d'Europa, el seu origen es situa al segle XIII. D'ella han sorgit gran compositors i músics de renom internacional. Actualment està formada per una cinquantena de nois, amb edats compreses entre els nou i els catorze anys.

El seu prefecte, Sergi d'Assís, explicava que a través de diversos camins, inclòs d'Internet, els nois es posen en contacte amb l'Escolania. Allà són avaluats a partir de la seves aptituds musicals i l'estat de la seva veu.

El prefecte va destacar que tot i que duen a terme molts concerts a l'estranger, "sempre fa una especial il·lusió" fer-ho a terres catalanes, ja que saben molt bé "el que representa l'Escolania com a institució" i per aquest motiu volen oferir el que millor tenen, la música.

J.G.

Foto: Escolania davant l'Hotel Ibis de Ripollet