Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alumnat de l'Institut Palau Ausit protagonitza el Ple Juvenil

L'alumnat de primer curs de Batxillerat de l'Institut Palau Ausit va participar el passat dimecres 18 de maig a l'activitat 'Ple juvenil' organitzada per la Regidoria d'Educació i inclosa dins l'oferta gratuïta de la Guia d'Activitats Educatives 2010-11. Així, es va donar a cada jove un llibret sobre l'organització municipal, amb els seus òrgans de govern, patronats i regidories existents, amb la finalitat de poder treballar el tema prèviament.
Com és habitual en aquesta activitat, l'alcalde, Juan Parralejo, es va desplaçar fins a l'Institut, acompanyat del regidor de Relacions Institucionals i Comunicació, Alberto Castro, per explicar als alumnes com funciona l'administració local, les seves competències, regidories, i per donar resposta als seus dubtes i preguntes. En una segona fase de l'activitat, els alumnes van anar a la sala de Plens de l'Ajuntament i van protagonitzar un Ple juvenil, posant-se ells mateixos a la pell dels regidors i fent debat de propostes. El regidor Alberto Castro, acompanyat per la regidora d'Educació, Maria del Mar Viera, van assessorar els joves durant el Ple i van donar solucions als dubtes que anaven sorgint durant el desenvolupament de l'activitat.

Amb la celebració del Ple juvenil, a més de conèixer els mecanismes de presa de decisions del municipi, també es treballen les normes del sistema democràtic i la importància de la participació, així com també de la responsabilitat que suposa ser regidor o regidora. Des de la Regidoria d'Educació es continuarà oferint aquesta activitat, ja que es considera molt positiva la participació dels joves en activitats de coneixement de l'entorn i sobretot del coneixement del govern local que és el més proper a la ciutadania.

L.P.