Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia una nova edició del Cicle Dones i Salut

El passat dia 28 d'abril va tenir lloc la primera de les activitats incloses en el Cicle Dones i Salut, organitzat per l'Ajuntament de Ripollet, dins el Projecte d'Intervenció Integral al barri de Can Mas. Es tracta d'un taller sobre sexualitat i afectivitat, amb activitats dirigides a l'alumnat dels instituts, on es van tractar temes com la imatge, la presa de decisions, les xarxes socials o les relacions sexuals i socials. Durant el matí es van realitzar dues sessions amb tres tallers, que van comptar amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, l'Institut Català de la Salut i el Servei d'Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet.
El Cicle Dones i Salut compta amb la col·laboració de diverses regidories així com de la Diputació de Barcelona, l'Institut Català de les Dones i el Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet. La propera sessió serà el divendres 6 de maig, a les sis de la tarda al Centre Cultural, amb un cinefòrum centrat en la pel·lícula La vida empieza hoy. La sessió anirà a càrrec de Pilar Soteras, llevadora del programa d'Atenció a les Dones del CAP II de Ripollet-Cerdanyola. La pel·lícula, amb Pilar Bardem de protagonista, parla del sexe en les persones de la tercera edat. Aquesta sessió està organitzada per la Regidoria de Serveis Socials.

D'altra banda, i sota l'organització de les regidories de Salut Pública i Polítiques d'Igualtat, el dia 11 de maig es durà a terme una sessió d'expressió corporal a les set de la tarda al Centre Cultural. Anirà a càrrec de Joana Funes i les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar trucat al 93 504 60 40 o per correu electrònic a mdelgado@ripollet.cat.

El dijous 19 de maig serà el torn de la xerrada-taller 'Com parlar amb el jovent de sexe', a càrrec de Lourdes Lopetegui, psicòloga clínica. Aquesta trobada està organitzada per les regidories de Joventut i Salut Pública i tindrà lloc al Casal de Joves a les 6 de la tarda. Es recomana preinscripció a la Regidoria de Joventut, al 93 504 60 24 o per correu a joventut@ripollet.cat.

El taller 'Gaudeix de la teva sexualitat' tindrà lloc el dijous 26 de maig a la sala de reunions del Centre Cultural a les 6 de la tarda. L'encarregada d'impartir-lo serà Lourdes Lopetegui, psicòloga clínica que tractarà els mites i tabús al voltant del sexe. Organitzen les regidories de Salut Pública i Polítiques d'Igualtat.

Per últim, el dimecres 1 de juny el Centre Cultural acollirà de 15.15 a 16.45 h un taller de cuina afrodisíaca a càrrec de la cuinera Àngels Puntas. La preinscripció s'ha de fer a la Regidoria d'Educació, al 93 504 60 08 o a mcasado@ripollet.cat. Organitzat per la Regidoria d'Educació dins el Pla Educatiu d'Entorn.

L.P.