Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa Natura acull una xerrada sobre l'àguila cuabarrada

El passat dijous, 14 d'abril, va tenir lloc a la Casa Natura una conferencia sobre l'àguila cuabarrada, impartida per un expert de la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO Birdlife),entitat que la va nombrar au de l'any 2005. A l'acte hi van assistir una vintena de persones aficionades i professionals del món de les aus i la natura. El tècnic de SEO va fer difusió de les característiques biològiques i ecològiques d'aquesta espècie, així com dels perills que suposen les seves principals amenaces com les col·lisions amb les línies elèctriques, la pèrdua d'hàbitats o les molèsties que ocasionen les activitats recreatives.
També es van poder conèixer els esforços que s'estan duent a terme per a la seva conservació. Per finalitzar es va presentar l'au d'aquest any 2011, el mussol comú (Athene noctua), que compta amb una població estable al nostre municipi.

L'entitat local mediambiental Faumed va ser l'encarregada d'organitzar aquesta conferència amb la col·laboració de la Casa Natura que va cedir l'equipament per la instal·lació d'una exposició referent a aquesta au. Aquesta mostra es pot visitar a la Casa Natura durant tot el mes de maig.

En l'àmbit de la fauna local, l'associació Faumed, ha localitzat recentment, a la llera del Riu Ripoll, diversos nius de l'espècie protegida, el corriol petit (Charadrius dubius). A més, alguns d'aquests exemplars són els mateixos que van ser anellats fa uns anys per un dels membres de Faumed a unes jornades de la Casa Natura, fet que indica l'estabilitat de la seva població en el nostre municipi. Per aquest motiu la Regidoria de Medi Ambient ha recomanat l'ajornament d'unes obres que havien de desenvolupar-se a un espai proper a la zona de nidificació i que podien posar en perill la seva reproducció.

Des de Faumed s'agraeix a la Regidoria de Medi Ambient de Ripollet la seva implicació respecte a les activitats dutes a terme per per l'entitat. A més es valora de manera positiva aquesta activitat per que obre un nou àmbit de treball a la Casa Natura, relacionat amb la protecció de la fauna.

J.G.