Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Municipals 2011Celebrat el Ple del sorteig dels membres de les taules electorals

El passat dimarts, 26 d'abril, es va celebrar el Ple extraordinari convocat per tal d'efectuar el sorteig dels membres que han d'integrar les taules electorals per a les properes eleccions municipals del dia 22 de maig. El sorteig es va tornar a efectuar mitjançant un programa informàtic de l'Institut Nacional d'Estadística. Entre tots els electors de Ripollet es van triar els 114 titulars i 342 suplents que integraran les taules electorals.

El procés electoral va iniciar-se el passat 29 de març, amb la convocatòria d'eleccions realitzada pel Govern i publicada en el Boletín Oficial del Estado. A continuació, van romandre exposades les llistes del cens electorals, per tal que totes les persones poguessin comprovar la correcció de les seves dades i no tenir cap inconvenient per exercir el dret a vot. En aquesta convocatòria el cens electoral definitiu estarà integrat per 26.216 persones.

Durant aquesta setmana es notificarà aquest nomenament als escollits que, en cas de no poder fer aquesta funció el dia de les eleccions, podran presentar una excusa a la Junta Electoral de Zona, fins el dia 7 de maig. Aquesta excusa ha d'anar acompanyada dels motius que justifiquen la impossibilitat d'assistir el dia de les votacions.

Juntament amb la notificació del nomenament, s'emplaça als membres pel dia 22 de maig, a les 8 del matí, i se'ls adjunten les instruccions per a realitzar la seva tasca el millor possible el dia de les eleccions.

Quant al vot per correu, recordar que cal presentar-lo a l'oficina de correus fins el dia 12 de maig.

Cinquanta-dos treballadors de l'Ajuntament, entre representants de l'administració, brigada municipal i Policia Local vetllaran pel bon funcionament de la jornada electoral. Aquest personal estarà distribuït en 8 col·legis electorals, amb 41 meses que es constituiran el dia 22 de maig, a les 8 hores. Durant el dia de la celebració dels comicis es faran sondejos del nombre de vots a les 14 i a les 18 hores. Tota aquesta informació serà consultable en temps real a través d'aquesta web.

La campanya electoral s'iniciarà, de forma oficial, el 6 de maig i s'allargarà fins el 20 de maig.

R.H.