Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde de Ripollet veu perillar l'actual model sanitari català

Juan Parralejo ha declarat a l'Info de Ripollet Ràdio que els alcaldes vallesans han rebut "amb decepció" la decisió de la Generalitat d'aturar la licitació de l'Hospital Ernest Lluch. Segon Parralejo, actual president de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola-Montcada-Ripollet, amb aquesta i la resta de mesures anunciades pel nou govern de la Generalitat, veu perillar l'actual sistema sanitari a Catalunya. L'alcalde de Ripollet, per contra, reconeix la incapacitat legal del Departament de Salut per a fer inversions, tot i què se'l continua considerant un hospital prioritari.
Per Parralejo, l'Hospital ha estat "un projecte que entre tots hem treballat en els darrers anys, que hem hagut de fer modificacions urbanístiques per tal que l'Hospital estigui en el millor lloc, que hem hagut d'avançar diners per fer el concurs d'idees i que la pròpia Conselleria, en el mes de juliol de l'any passat, va donar el vist-i-plau per a què la licitació es fes el primer trimestre de 2011". L'alcalde ha lamentat "que una vegada més la crisi afecti els serveis bàsics de les persones, en aquest cas la sanitat", però reconeix que "actualment poca cosa es pot fer en quant a pressionar a la Generalitat per a que faci aquest equipament".

Respecte la política sanitària del nou govern de la Generalitat, Parralejo ha declarat que "el que no podem posar en qüestió de cap de les maneres és el propi model, perquè aleshores ens estaríem carregant en pocs mesos la feina que s'ha fet a Catalunya durant molts anys, un servei molt ben valorat pels ciutadans". En aquest sentit, l'alcalde de Ripollet creu que "un govern no ha de prioritzar retallar ni en sanitat ni en educació, per tant crec que han d'haver-hi altres mecanismes perquè un govern pugui complir els seus compromisos de dèficit sense retallar els serveis a les persones".

Com a Mancomunitat, Parralejo ha assegurat que mantindran una postura conjunta, ja que es tracta d'un tema "d'interès prioritari i estratègic de comarca". D'altra banda, el president de torn de la Mancomunitat des del passat 1 de març també ha avançat que tenen altres reptes per a l'any 2011, com ara l'adquisició del Celler Cooperatiu, que ha d'acollir el nou centre cívic del Pont Vell, o el tema del tramvia.

Foto: l'alcalde de Ripollet, durant una entrevista a la ràdio el passat mes de desembre.

Podeu escoltar l'entrevista, descarregant l'Info del 4 de març de 2011 de ripolletradio.cat.

R.H.