Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra el Dia Internacional de les Dones amb una setmana plena d'activitats

Ripollet celebra, el dimarts 8 de març, el Dia Internacional de les Dones amb un seguit d'activitats organitzades des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar la societat en general davant les desigualtats existents entre homes i dones: rendes més baixes, violència, usos dels temps, entre d'altres. Es treballa amb la finalitat d'aconseguir més drets, menys impunitat i més llibertat, una societat on les aportacions d'unes i altres siguin valorades per al desenvolupament d'una vida plena i feliç.
La presentació del llibre Elisabeth Eidenbenz. Més enllà de la Maternitat d'Elna va donar el tret de sortida aquest programa d'activitats, el passat 2 de març. Un dia més tard, el dijous 3 de març, va tenir lloc un taller de dansa de Bollywood organitzat per l'Associació Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica.

D'altra banda, el Centre Cultural acollirà, fins al 31 de març una mostra entorn a la figura de l'escriptora Mercè Rodoreda, on es farà un repàs a la seva vida i obra. El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el teatre serà el protagonista amb l'espectacle "Fem Comèdia" a càrrec d'Amics del Teatre.

Els més petits també tenen cabuda en aquest programa d'activitats, ja que el dimecres 9 de març és durà a terme l'Hora del conte amb Passejant per Europa i el conte de l'Artur i la Clementina.

El dijous, 10 de març es realitzarà un seminari per a a la sensibilització i informació de la creació d'empreses amb dones, que té com a objectiu donar a conèixer l'emprenedoria com una capacitat que pot obrir nous horitzons i oportunitats, tant a nivell personal com professional.

El cinema també tindrà cabuda amb la projecció de La flor del desierto, la història real d'una dona de Somàlia que va créixer entre nòmades i als 13 anys va rebutjar un matrimoni concertat.

El dimarts, 15 de març serà el torn de la poesia amb Hi havia una dona, i una altra, i una altra.... En aquesta sessió es duran terme lectures dramatitzades de Mercè Rodoreda.

La psicòloga i directora de les escoles bressol municipals Anna Salvatella, i l'educadora infantil de les escoles bressol municipals, Vanessa Romero, realitzaran la xerrada Educació i gènere el dimecres, 16 de març. Una setmana més tard, es durà a terme la conferència Casament tradicional i dot a càrrec d'Inongo Makome

El programa d'activitats finalitzarà el 28 de març amb la presentació de la minisèrie documental Miralls de dones on es retrata la vida de 13 dones actuals que han destacat en l'àmbit professional i que s'emmirallen en una dona del passat.

J.G./L.P.

Poden consultar tots els detalls de les diverses activitats a l'apartat d'Agenda