Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat atura la licitació de l'Hospital Ernest Lluch fins que es redueixi el dèficit

El passat 1 de març les alcaldesses de Cerdanyola, Carme Carmona; Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, i Barberà del Vallès, Ana del Frago i l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, van mantenir una reunió amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre la situació del projecte per a la construcció de l'Hospital Ernest Lluch. Ruiz va comunicar als alcaldes que una de les conseqüències de les mesures de contenció que està duent a terme el govern català serà el no poder licitar, de moment, la construcció de l'hospital.
Ruiz va afegir que els quatre municipis no han de patir per la construcció de l'equipament, ja que sense cap mena de dubte es farà. En aquest sentit, creu que, si s'aconsegueix la reducció del dèficit, els municipis podrien tenir notícies a finals de 2012. Quant al projecte de l'Hospital Ernest Lluch, el conseller el coneix perfectament i descriu l'equipament com un exemple d'hospital sostenible energèticament i una proposta exportable a nous equipaments hospitalaris. Boi Ruiz va puntualitzar que per al Departament de Salut és l'hospital prioritari, tan bon punt es tinguin els recursos econòmics per dur-lo a terme.
Per últim, el conseller es va comprometre a fer arribar als quatre alcaldes un escrit per deixar palesa quina és la posició de la Conselleria en relació a la construcció de l'Hospital Ernest Lluch.

Altres mesures
Malgrat això, i segons fonts de la Mancomunitat, des de la Conselleria de Salut, creuen possible la realització d'algunes actuacions, com estudiar quins són els principals serveis que utilitzen els ciutadans dels quatre municipis a l'Hospital Taulí i a l'Hospital de la Vall d'Hebron, actuals hospitals de referència de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà del Vallès. Per aquests motius, el conseller Ruiz s'ha compromès a presentar, a finals d'aquest any, una reordenació de la cartera de serveis sanitaris a la nostra àrea territorial amb l'objectiu de guanyar eficiència. Aquesta acció respon a la conjuntura econòmica que fa insostenible continuar amb aquest sistema.

L.P.