Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Preparada la programació del primer semestre de Gent Activa

El Departament de Serveis Socials ha preparat un bon nombre de tallers, xerrades, sortides i sessions de cinema, dirigides a gent gran del municipi, per aquest primer semestre de 2011, dis el programa Gent Activa. El programa compta amb la col·laboració d'altres àrees municipals i entitats del municipi. El període d'inscripcions és del 24 de febrer al 8 de març. Les persones interessades poden adreçar-se directament al Departament de Serveis Socials (c. de la Salut, 1), per formalitzar la inscripció.
El programa de Gent Activa es dirigeix a persones majors de 65 anys o més joves que són pensionistes i que tenen ganes de fer i descobrir coses, gaudir del seu lleure, així com conèxier i també aprendre. Des de l'any 2007 el Departament de Serveis Socials planifica, organitza i coordina aquest innovador projecte, que és una de les prioritats de la Regidoria i que, actualment, està totalment consolidat, tan a nivell tècnic com pressupostari.

Per a la planificació d'aquestes activitats es tenen en compte les valoracions dels propis usuaris d'anys anteriors i les seves motivacions. Aquest primer semestre, les activitats que es duran a terme seran:

· Tallers d'informàtica. Taller amb molta demanda. S'han programat inicialment tres, un d'ells es farà a l'oficina de la llei de barris de Can Mas, situat a la illa interior del parc Rizal, i els altres dos es faran al Casal d'Avis.
· Càmera digital. Aquest taller es va fer per primera vegada l'últim trimestre del 2010 i va tenir molt d'èxit, motiu pel que s'han programat dos tallers. Es tracta de conèixer el funcionament d'una càmera digital, aprendre a fer fotos i gestionar-les informàticament. Es farà al Casal d'Avis.
· Taller de Memòria. És un tallers amb més participació i sempre té molta demanda. Es treballen eines i estratègies per prevenir la pèrdua de la memòria. També es farà al Casal d'Avis.
· Taller de lectura fàcil. S'ha programat per primera vegada i té com a objectiu aprendre a gaudir de la lectura. Es realitzarà també al Casal d'Avis.
· Taller de Risoteràpia. Aquesta activitat és un dels clàssics del programa, ja que també té molta demanda. Es realitzarà al Centre Cultural.
· Taller de Música i emocions. Es tracta d'un taller nou, l'objectiu del qual és aprendre a ser conscients de les nostres emocions, saber gestionar-les i reconèixer-les, a partir de la música. Es farà al Centre Cultural.
· Sessió "Quina olor que fa". En aquesta activitat es reconeixeran les diferents olors de les plantes aromàtiques que trobem al nostre municipi. Es farà a la Casa Natura.
· Sessions de cinema. Es faran dues sessions i s'han escollit dues pel·lícules que tenen molt a veure amb les necessitats del col·lectiu de gent gran. El passi es farà al Centre Cultural.
· Xerrades. Les dues xerrades programades tenen a veure amb la cura del nostre cos. Tindran lloc al Centre Cultural.
· Sortides. Els participants gaudeixen molt d'aquestes sortides culturals que s'han programat en anteriors edicions. En aquest cas, hi haurà una sortida per conèixer el naixement del riu Ripoll fins arribar al nostre municipi, i una altra sortida per conèixer la Tarragona romana.

R.H.