Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIP exposa l'antic rellotge de l'Esglèsia de Sant Esteve

El passat dijous 3 de febrer es va dur a terme al Centre d'Interpretació del Patrimoni la inauguració de la mostra Ripollet i la mesura del temps. Es tracta d'una exposició on es presenta la maquinària d'un dels antics rellotges del campanar de l'església de Sant Esteve del municipi, que va ser baixat l'any 2003 per evitar la seva degradació i poder mostrar-lo als ripolletencs.
A l'acte, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo va explicar, amb emoció, com va sorgir la idea d'exposar aquesta peça de la historia del municipi.

Ara l'aparell, que data de l'any 1892, s'ha restaurat i s'ha realitzat un projecte de museïtzació. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'Àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A la inauguració, un dels membre de l'Escola de Rellotgeria de Barcelona, Eduard Ferrer, va explicar les principals característiques del protagonista d'aquesta mostra, destacant la gran qualitat de la maquinaria que es va adquirir a París.

La mostra acull, a més, diversos plafons que expliquen la historia del rellotge i el panell del rellotge antic, el qual llueix números romans. L'alcalde va agrair la col·laboració de totes aquelles persones que han fet possible la restauració d'aquesta maquinària, i va voler destacar la funció educativa que tindrà aquesta mostra vers els seus visitants.

J.G.