Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els experts avalen les reivindicacions ciutadanes sobre sanitat

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ha assegurat que els anàlisis dels ponents que van participar el passat dissabte, 29 de gener, a la jornada de debat sobre la sanitat van refermar les seves reivindicacions. En aquest sentit, la Plataforma assegura que les reflexions dels experts van en la línia de treball de l'entitat, amb la denúncia, reivindicació, mobilització i debat unitari "en defensa d'un sistema públic de salut, gratuït, de qualitat i universal".
L'acte, que es va realitzar a l'Ateneu de Cerdanyola, va comptar amb l'assistència d'un centenar de persones. A la jornada de debat van participar com a ponents Miren Etxezarreta, Elena Idoate, Santi Marimon i Roger Bernat, del grup TAIFA i de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. Els experts van parlar sobre el procés de privatitzacions que es viu a Europa, els mecanismes que s'utilitzen per dur a terme aquests processos i com es concreten en el sistema sanitari públic.

Posicionament públic
A més, la plataforma ha demanat públicament als diferents partits que concorren a les eleccions municipals del proper mes de maig, que aclareixin a la ciutadania la seva postura davant l'anunci de paralització de les obres de l'hospital Ernest Lluch i sobre la titularitat i gestió d'aquest equipament. Els membres de la Plataforma creuen que tot i que les competències sobre serveis públics estiguin en mans de la Generalitat, "els ajuntaments poden jugar un paper important a l'hora de defensar els serveis existents a les seves localitats".

R.H.