Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuntaments de la zona B-30 acorden definir una estratègia per potenciar la competitivitat

Prop d'un vintena de municipis de l'entorn de la B-30 van signar una declaració en la qual s'acorda definir conjuntament una estratègia per potenciar la competitivitat del seu territori d'influència. Així, es pretén impulsar la col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, parcs tecnològics i ajuntaments.
En total són 18 ajuntaments que aposten per crear, conjuntament amb empreses, universitats, centres de recerca, parcs tecnològics i sectors econòmics i socials, un gran espai econòmic, a l'entorn de la B-30, aprofitant les sinergies que aporten els equipaments estratègics que hi estan ubicats.

Tal i com recull la declaració, l'àmbit de la B-30 disposa d'un seguit d'equipaments i empreses que aporten un potencial extraordinari com el Parc de l'Alba, que acull el laboratori de llum del sincrotró Alba, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i el Parc Tecnològic del Vallès, entre altres.

A més, aquest àmbit compta ja amb infraestructures existents (AP7, C-58, Aeroport de Sabadell, xarxa ferroviària) i altres en projecció (Quart Cinturó, orbital ferroviària...), que ofereixen la possibilitat de consolidar una estructura industrial i de coneixement i recerca molt competitiva en un context mediterrani, a escala europea.

L'alcalde de Sabadell Manuel Bustos ha destacat que "en aquests moments l'àmbit econòmic és la prioritat màxima dels alcaldes i alcaldesses, per poder oferir respostes a les famílies en situació d'atur".

Els ajuntaments que han donat suport a la declaració han estat: Ripollet, Martorell, Castellbisbal, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Badia, Sabadell, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Granollers i la Roca del Vallès.

J.G.