Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Ordinari del 27 de gener de 2011

L'Ajuntament va celebrar el passat dijous, dia 27, el Ple Ordinari del mes de gener, amb 8 punts a l'ordre del dia. Entre els acords destaquen l'aprovació dels punts referents a la construcció del futur tanatori, la recuperació del riu Ripoll o la moció conjunta per demanar el vot secret de les persones amb discapacitat visual per a les properes eleccions municipals.
La sessió es va iniciar amb l'adjudicació provisional a l'empresa Funerària Montserrat Truyols per a l'execució del projecte i la construcció del nou servei de tanatori, un cop desestimades les al·legacions rebudes. L'acord es va aprovar amb el vot favorable del PP i dels membres de l'equip de govern, PSC i CiU, i el vot en contra del CpR. També es va aprovar, tot i l'abstenció del CpR, la compatibilitat per a que la tècnica de Polítiques d'Igualtat pugui exercir la seva professió fora dels horaris laborals.

El tercer punt, aprovat per unanimitat, va ser l'aprovació del conveni entre els sis municipis per on passa el riu Ripoll, pel qual s'estableix un marc de col·laboració conjunta i estratègies de treball i coordinació per a la recuperació de la biodiversitat del riu en tot el seu curs. Tots els grups, amb excepció del CpR, que s'hi va abstenir, van votar a favor de la modificació del Pla General Metropolità en l'àmbit que afecta la benzinera de Can Clos, a la carretara de Santiga. Un cop el Contenciós ha emès la seva sentència a favor de l'empresa, el consistori demanarà a la Generalitat que tiri endavant la seva aprovació definitiva, paralitzada l'any 1995. El punt cinquè va ser l'aprovació de la modificació de la trama urbana El Martinet, a petició de l'INCASOL, per tal que s'incloguin dues parcel·les d'ús comercial de la seva propietat. Aquesta modificació ve avalada pels informes dels serveis tècnics municipals. L'acord es va aprovar, tot i l'abstenció del CpR.

El següent punt va ser l'ampliació dels usos de la zona residencial adjacent al futur hospital Ernest Lluch, per tal que s'incloguin els terciaris i hotelers. Un acord que també haurà de ser ratificat pels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de PSC i CiU, l'abstenció del PP i el vot en contra del CpR.

A l'apartat de mocions, tots els grups municipals van coincidir en rebutjar la presentada pel PP, referent al desenvolupament de la Llei d'Estrangeria. La moció demanava que els ajuntaments tinguin una major participació als procediments d'arrelament i reagrupament familiar i que les infraccions de les ordenances municipals que es puguin produir, o bé pel sol·licitant o bé al seu domicili, tinguin conseqüències en aquests procediments.
Per contra, a proposta del PSC, tots els grups municipals van presentar de forma conjunta una moció demanant al Govern Central que reguli el vot secret de les persones amb discapacitat visual per a les properes eleccions municipals del 22 de maig.

R.H.