Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Ordinari del 27 de gener

Aquest dijous, dia 27, tindrà lloc la sessió ordinària del Ple de gener, amb vuit punts a l'ordre del dia. Entre els acords proposats destaquen els referents a la construcció del futur tanatori, la recuperació del riu Ripoll o l'ampliació dels usos comercials als terrenys adjacents a l'Hospital Ernest Lluch. El Ple, que s'iniciarà a les 19.30 h, serà retransmès en directe per Ripollet Ràdio (91.3 fm).
La sessió s'iniciarà amb l'adjudicació provisional a l'empresa Funerària Montserrat Truyols per a l'execució del projecte i la construcció del nou servei de tanatori, un cop desestimades les al·legacions rebudes. També es presentarà a aprovació la declaració de compatibilitat per a que una treballadora de l'Ajuntament pugui exercir la seva professió fora d'horaris de feina. El següent punt serà l'aprovació del conveni entre els sis municipis per on passa el riu Ripoll, pel qual s'estableix un marc de col·laboració conjunta i estratègies de treball i coordinació per a la recuperació de la biodiversitat del riu en tot el seu curs. També es presentarà a aprovació la modificació del Pla General Metropolità en l'àmbit que afecta la benzinera de Can Clos, un cop el Contenciós ha emès la seva sentència a favor de l'empresa. Aquesta aprovació definitiva havia estat paralitzada per la Generalitat l'any 1995. El punt cinquè serà l'aprovació de la modificació de la trama urbana El Martinet, per tal que s'inclogui una parcel·la d'ús comercial que l'Incasòl té davant la masia de Can Mas. Al punt sisè es proposa ampliar els usos de la zona residencial adjacent al futur hospital Ernest Lluch, per tal que s'incloguin els terciaris i hotelers. Per últim, a l'apartat de mocions, el PSC ha presentat una sobre el vot secret de les persones amb dicapacitat visual, per tal que es pugui tornar a exercir a les eleccions municipals. També el PP ha presentat una moció, en aquest cas referent al desenvolupament de la Llei d'Estrangeria.

Llei d'estrangeria
El Partit Popular demanarà al Ple, a través d'una moció, que els ajuntaments tinguin una major participació als procediments d'arrelament i reagrupament familiar. També volen que les infraccions de les ordenances municipals que es puguin produir, o bé pel sol·licitant o bé al seu domicili, tinguin conseqüències en aquests procediments.

Foto: l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, durant la roda de presentació del Ple, el passat 25 de gener.

R.H.