Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet gaudeix d'una nova edició dels Tres Tombs

Les baixes temperatures no van aconseguir que els ciutadans de Ripollet es perdessin la nova edició dels Tres Tombs que es va celebrar el passat diumenge 23 de gener. A la 118à Festa de Sant Antoni Abat, declarada festa local d'interès turístic, un any més hi van participar més de 300 cavalls, carros de càrrega i carrosses de diferents famílies de Ripollet i d'altres poblacions.
La celebració va començar ben d'hora, a les 7 del matí amb la diana de traginers. Una hora més tard aquests esmorzaven al recinte firal, d'on sortirien les carrosseries a les 11 del matí. Abans, però, es va dur a terme la tradicional concentració a casa del banderer, que enguany ha estat Modest Serra Vila. A les 12 del migdia, el banderer acompanyat per el seu pare, Modest Serra Garcia, i el seu fill, Roger Serra, encapçalaven la passada que va recórrer gran part dels carrers del municipi davant l'atenta mirada dels ripolletencs.

Aquesta, a més, va estar acompanyada per la música de "La Popular Sansense" i "El triangle de Sants". Finalment la plaça Onze de Setembre acollia la desfilada individual dels participants. A mig mati també es va realitzar la tradicional benedicció dels animals de companyia. A més la ciutadania va poder gaudir durant tot el cap de setmana el segon Mercat de Sant Antoni, que es va instal·lar a la plaça de Pere Quart.

A la tarda, es va celebrar el tradicional concert de Sant Antoni Abat al Pavelló, amb la Internacional Cobla-Orquestra Montgrins i amb l'actuació sorpresa del Ballet Zoo. Tot seguit es va fer el nomenament dels Traginers d'Honor 2011, que han estat el poble de Ripollet, Ramon Latorre i Jaume Gustems. El ball de fi de festa el va inaugurar el banderer amb la seva família i amics. Modest Serra va donar el relleu de Bandera al banderer de l'any 2012, en Rafa Pérez Ruiz. Tot seguit es va fer el ball del fanalet i la festa va continuar fins la nit.

J.G/R.H.