Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recursos Propis al Centre Cultural

Des del passat 17 de gener i fins el 2 de març la Sala d'Art del Centre Cultural acull la mostra Recursos Propis, un projecte expositiu format per obres de diversos autors com Vladimir Arkhipoy, Oh Eun Lee, Ana García Pineda, Chiu Longina, Luis Gárciga, Emili Padrós, Núria Güell, Platoniq, Elín Hansdóttir, i Telenoika amb el fil conductor de l'art com a canal de producció i transmissió de coneixement. Aquesta exposició forma part del programa professional d'arts visuals del Patronat Municipal de Cultura de Ripollet.
La mostra està produïda per Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, on es va inaugurar la primavera de 2009. Des d'aleshores ha itinerat per diversos municipis catalans mitjançant el programa 'Cultura en Gira', de la Subdirecció General de Difusió Artística del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat.

Així, a partir del treball d'artistes de procedències i pràctiques molt variades, l'exposició reflexiona sobre els canvis produïts en la producció, el consum i la transmissió del coneixement gràcies al desenvolupament tecnològic. I ho fa mitjançant diferents propostes artístiques que abracen des d'accions a films digitals, intervencions, treballs videogràfics o collage murals.
Paral·lelament, la mostra es complementarà amb la instal·lació d'una obra a la Biblioteca de Ripollet.

D'altra banda, un dels objectius principals del programa d'arts visuals del Patronat Municipal de Cultura és apropar l'art contemporani al públic no especialitzat, tant infantil com adult. En aquest sentit, aquesta exposició està acompanyada d'una proposta educativa que el PMC ha ofert a totes les escoles de Ripollet mitjançant la Guia d'Activitats Educatives d'aquest curs i també està previst realitzar una visita comentada per al públic en general.

L.P.