Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació dels pressupostos 2011

El Ple del mes de desembre comptarà amb un punt destacat a l'ordre del dia. Es tracta de l'aprovació del pressupost general per al 2011, que s'ha hagut d'elaborar en un escenari complicat degut al temps de crisi. Així s'ha previst un pressupost de 24.939.814,10 euros, que suposa un augment del 0.65% respecte a l'any passat. Les partides dedicades als serveis a les persones són les que mostren un increment més destacat augmentant en un 5,52%, i especialment les de Serveis Socials que pugen la seva dotació pressupostària un 8,37%.
D'aquesta dotació el servei d'ajuda familiar augmenta en un 33.79 mentre que la teleassistència comptarà amb un 42,66% més de pressupost. Així doncs, el pressupost per al centre gestor d'Acció Social serà de 1.653.178,88 euros.

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va agraïr durant la roda de premsa la feina feta per tots els treballadors del consistori i sobretot l'esforç de contenció per part de tothom. Va afegir que el deute actual de l'Ajuntament se situa en un 33%, molt per sota del 110% permès, i que moltes vegades l'equip de govern "ha hagut de suplir amb imaginació la falta de recursos".
Per la seva banda, el tinent d'alcalde, Xavier Peñarando, va destacar que es tractava d'un pressupost molt realista i auster però sense renunciar als serveis. També afegia que aquest 2011 es complien tots els compromisos que havien assolit per a aquests 4 anys.

Escenari d'elaboració dels pressupostos
S'ha de tenir en compte que el consistori disminuirà els seus ingressos en un 3,37% respecte a 2010 i que s'ha incrementat l'IVA en 2 punts, cosa que fa que els contractes de serveis hagin augmentat el seu preu. També destaca que el consistori va incrementar els impostos i taxes municipals per sota de l'IPC i que s'ha de retornar la part de la Participació dels Tributs de l'Estat corresponent a l'any 2008.
El principal objectiu en l'elaboració d'aquests pressupostos, però, ha estat fer front a l'increment de la demanda social i mantenir els serveis públics i la seva qualitat. És per això que s'ha hagut de reajustar la despesa ordinària per fer front a l'augment de la demanda social.

Política de contenció
En la línia de contenció que porta el consistori des de fa 3 anys, s'ha reduït l'aportació als quatre patronats (Cultura, Ocupació, Esports i Comunicació) en un 10%, s'ha estalviat un 20% en el pressupost del nou contracte de neteja d'edificis municipals, aprovada recentment i es gaudirà d'un important estalvi energètic en les instal·lacions municipals gràcies als darrers Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL)

Inversions
Pel que fa a les inversions, les de 2011 correspondran al final de mandat i posaran punt i final al Pla d'Actuació Municipal aprovat l'any 2007. Així, s'ha previst per a 2011 un total de 1.116.660 euros que s'invertiran en millores en la xarxa viària i parcs (60.000 euros), la connexió del clavegueram de Can Tiana (200.000 euros), l'adquisició de desfibril·ladors (12.000 euros), i l'adquisició juntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Celler Cooperatiu, on Ripollet aportarà 200.000 euros. Cal destacar que s'ha mantingut també l'execució prevista dels programes del Projecte d'Intervenció Integral al Barri de Can Mas. Durant 2011 s'executarà la remodelació del parc de Rizal, amb una inversió de 500.000 euros.

FOTO: D'esquerra a dreta, la regidora d'Hisenda, Imma Viera, l'alcalde, Juan Parralejo, i el segon tinent d'alcalde, Xavier Peñarando.


L.P.