Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita de les obres del carril bici i del pou de la Casa Natura

El passat 23 de desembre, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat de la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, la regidora d'urbanisme, Rosa Maria Martín i de diversos tècnics de l'Ajuntament van fer una visita a les obres que estan a punt de finalitzar tant del carril bici com del pou per l'extracció d'aigua freàtica situat a la Casa de Natura. Tots dos projectes corren a càrrec dels Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.
Carril bici
Aquest projecte ha comptat amb un pressupost de 356.961,35 euros i va ser adjudicat a Construcciones Cour 98. Ha donart feina a 30 persones de nova contractació i ha tingut un temps d'execució d'uns 3 mesos. El tram final de l'obra ha comprès la instal·lació del carril entre l'avinguda de Maria Torras fins el parc dels Pinetons, on enllaça amb el carrer Torrent Tortuguer. El traçat del carril transcorrerà vorejant el terme municipal al costat del terme de Barberà. El carril ha quedat construït amb el mobiliari urbà i l'arbrat corresponent que, en aquest tram, es regarà amb l'aigua procedent del pou accionat amb energies alternatives existent en la zona verda que envolta el bosc dels Pinetons. Per fer això possible, s'instal·laran uns dipòsits per poder emmagatzemar aquesta aigua.

Un pou a la Casa Natura
D'altra banda, també van visitar el nou pou per a l'extracció d'aigua freàtica situat a la Casa Natura. L'aigua que s'extregui s'utilitzarà per al reg de la zona verda que l'envolta, el viver municipal i l'horta de fruiters de la Casa Natura. Una novetat d'aquesta instal·lació és que l'aigua estreta s'emmagatzemarà en una bassa que es condicionarà per tal que esdevingui un ecosistema aquàtic que serà utilitzat com un recurs educatiu de la Casa Natura.
A banda s'han instal·lat els mecanismes necessaris per posar en funcionament un pou existent al parc Ferran Ferré que subministrarà aigua freàtica per al reg del parc i la via pública. Igualment, també forma part del projecte l'automatització de la xarxa de reg existent per a diferents parcs municipals amb la instal·lació de sensors d'humitat i sistemes d'alimentació a base de plaques solars o bateries autònomes.
L'energia necessària per accionar la maquinaria que extraurà l'aigua dels dos pous serà obtinguda mitjançant un dispositiu autònom de generació d'energia format per panells solars i un molí de vent que funcionaran alternativament segons les condicions climatològiques. Aquesta instal·lació és similar a la que va ser instal·lada l'any passat en el pou de Gassó Vargas que subministra aigua a la pineda dels pinetons i la zona verda que l'envolta. El pou de Gassó Vargas va obtenir un accèssit dels premis que atorga la Diputació als municipis a les millors iniciatives pel que fa a l'estalvi d'aigua.


FOTO1: Un moment de la visita d'obres amb l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i les regidores de Medi Ambient i Urbanisme, Gemma Edo (a l'esquerra) i Rosa Maria Martín (dreta).
FOTO2: Un tram del carril bici a punt de ser finalitzat.
FOTO3: El carril bici de Ripollet voreja el terme municipal.
FOTO4: Les obres corren a càrrec dels FEOSL.
FOTO5: El pou de la Casa de Natura.

L.P.