Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pressupost per al 2011 de la Mancomunitat Intermunicipal disminueix un 1'24%

La Comissió Gestora de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac va aprovar el passat dilluns 13 de desembre un pressupost de 402.733,85 euros per al 2011, un 1,24% inferior que el de 2010. Aquesta disminució es deu a l'aplicació del Pla Econòmic i Financer aprovat el juliol passat, que contempla mesures de contenció de la despesa fins al 2013.
Durant la sessió es va informar de les principals gestions que durà a terme l'ens en el proper exercici. Una de les actuacions és la rehabilitació de la carretera coneguda com a pont de La Ferreria, que connecta la sortida de la C-58 amb la carretera que comunica Ripollet amb Montcada i Reixac per Mas Duran.

Aquesta via es troba molt degradada perquè fins ara no se sabia quina administració tenia la seva titularitat. Les gestions, però, realitzades des de Ripollet, han aconseguit un acord mitjançant el qual la Generalitat n'assumeix la titularitat, així com la meitat dels 600.000 euros que costaran les obres d'arranjament de la carretera. L'Àrea Metropolitana de Barcelona aportarà els 240.000 euros corresponents a Ripollet i Montcada i Reixac, mentre que el Consell Comarcal del Vallès Occidental pagarà els altres 60.000 euros.

L'altra operació, de la qual en va informar l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, és l'adquisició per part dels ajuntaments de Ripollet i Cerdanyola de l'antic Celler Corporatiu per ubicar-hi el Centre Cívic de Tiana - Pont Vell, una antiga reivindicació veïnal. Aquesta operació té un cost de 369.000 euros.

A la sessió també es van tractar les darreres gestions realitzades en la tramitació de l'Hospital Ernest Lluch. La presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez va informar que actualment estan pendents d'una reunió amb el Servei Català de la Salut, nou responsable del projecte.

J.G.

Foto: Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixach