Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Gracias por venir. Open-roulotte: la revista' al Centre Cultural

Des del divendres 3 de desembre, la Sala d'Art del Centre Cultural acollirà l'exposició 'Gracias por venir. Open-roulotte: la revista'. La mostra recull el projecte Open-roulotte que està duent a terme el Patronat Municipal de Cultura, a través de La Fundició, dins el Projecte d'Intervenció Integral al barri de Can Mas de l'Ajuntament de Ripollet. L'Open-roulotte compta amb dos fases: una primera d'anàlisi i diagnosi col·lectiva del barri; i una segona en la qual s'ha dissenyat un dispositiu mòbil amb la finalitat d'activar l'ús dels espais públics. Ara, aquesta exposició és una manera de retornar a la ciutadania dos anys de treball.
És per això, que a banda de la mostra pròpiament dita, s'editarà una revista que contingui tot el procés de creació de l'Open-roulotte. Aquesta revista es presentarà el proper 21 de desembre, a les 19 hores, al Centre Cultural. Una vegada es presenti serà gratuïta i es distribuirà al Centre Cultural i a diferents punts del municipi.

A més de la revista, cadascun dels actes i les accions que sorgeixin arran de l'exposició quedaran enregistrats com una petita càpsula audiovisual que formarà part d'una memòria entorn a les pràctiques culturals que es desenvolupin en el territori.

Projecte educatiu
D'altra banda, l'exposició s'ha concebut com un dispositiu mòbil per poder itinerar, elaborat amb materials reciclats, que es podrà instal·lar a qualsevol espai del municipi. De fet, a partir de gener anirà a diferents centres educatius de Ripollet acompanyada d'un servei educatiu. I durant el mes de febrer l'exposició romandrà al l'escola Martinet coincidint amb les jornades sobre la Llei de Barris que es celebraran a Ripollet.

El calendari del projecte educatiu és el següent: del 3 de desembre al 7 de gener les escoles que ho desitgin podran participar d'un taller d'experimentació d'una hora de durada al Centre Cultural, només caldrà concertar cita prèvia. A partir del 7 de gener es realitzaran itineràncies setmanals de l'exposició i el projecte als centres de primària i secundària. Més enllà de les escoles, la proposta s'obre a qualsevol grup local com a espai d'experimentació entenent que el servei educatiu va més enllà del context escolar. En aquest sentit, ja ha confirmat la seva participació l'entitat Balafón, que vol difondre i recuperar la tradició oral de les narracions africanes mitjançant la gravació de contes. En funció de l'acceptació de la proposta, es valorarà la possibilitat d'ampliar el calendari d'itineràncies durant tot el mes de març.

L.P.