Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA

Aquest dimecres, 1 de desembre, se celebra la vint-i-tresena edició del Dia Mundial de la Sida. A Ripollet, les activitats de la campanya de prevenció de la SIDA 2010, es van iniciar el passat 22 de novembre i finalitzaran el proper dia 3. Les activitats han estat organitzades per la Regidoria de Joventut, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública. Sota el lema 'Prou riscos. El teu futur no és un joc', l'objectiu principal és informar i promoure actituds saludables entre els joves pel que fa al sexe, basades en la prevenció de les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats.
Dijous, 2 de desembre, el Centre Cultural acollirà a les 18 h la xerrada 'Sexe? Parlem-ne!', inclosa en el Cicle Més Salut de la Regidoria de Salut Pública. Es tracta d'una xerrada dirigida especialment als pares, per tal que aprenguin com parlar de sexe amb els seus fills i anirà a càrrec de Pilar Soteras Guash, llevadora del programa d'Atenció a la Dona del CAP II. El darrer dels actes es durà a terme el dia 3 de desembre, a les 6 de la tarda, amb una carpa informativa sobre VIH, sexualitat i prevenció, que se situarà davant el Casal de Joves de Ripollet.

Com cada any s'han repartit preservatius com a mètode de prevenció més segur per a les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats, acompanyats d'un fulletó informatiu amb tots els actes previstos en la campanya. També s'han realitzat diferents animacions al carrer, a càrrec de l'Espectacleria. El passat 23 de novembre es va realitzar un taller d'educació afectiva i sexual, dirigit a joves de 14 a 17, i el dia 26, al Teatre Auditori, es va oferir una xerrada per a joves sobre Prevenció i Sexualitat.

D'altra banda, s'ha reforçat el programa Màquina, s'han facilitat informació sobre VIH, sexualitat i prevenció als diferents punts de la xarxa jove de Ripollet i a internet i s'ha treballat el tema a través dels punts d'informació als INS de Ripollet i al Casal de Joves.

R.H.