Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet, un municipi "cardioprotegit"

Del 15 al 19 de novembre, 48 treballadors i treballadores de l'Ajuntament, Patronat de Cultura, Mercat municipal, Policia Local, OAC, Salut Pública i Serveis Socials van ser formats en suport vital bàsic. L'objectiu era que el personal municipal tingui els coneixements bàsics de reanimació cardiopulmonar i la utilització dels aparells DEA (desfibril·lador extern automàtic). Ripollet ha estat el primer municipi de la comarca, i un dels pioners a Catalunya, en apostar per ser un municipi "cardioprotegit".
Aquest curs ha estat impartit per 6 professionals de l'àmbit de la salut, infermers i metges, que formen part del personal tècnic del SEM (Servei d'Emergències Mèdiques de Catalunya).

La malaltia coronària és la principal causa de mort al món. La mort sobtada és la responsable de més del 60 % de les morts per malaltia coronària en adults. Moltes víctimes poden sobreviure si els espectadors actuen immediatament.

Aquesta instal·lació d'aparells DEA (desfibril·ladors automàtics) en espais públics municipals, té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, realitzant les accions necessàries que permeten que una víctima d'una mort sobtada se li realitzi el que s'anomena "cadena de la supervivència", és a dir, la identificació ràpida, l'activació de la emergència, la practica precoç de maniobra de reanimació cardiopulmonar (RCP) i, per últim, la desfibril·lació i el suport vital avançat.

R.H.