Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves oportunitats de formació per als joves

A mitjans d'octubre es va iniciar el programa Noves Cases per a Nous Oficis, un projecte sol·licitat i promogut pel Patronat Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet i cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu dins del projecte Impuls-Treball. Vint joves menors de 25 anys de Ripollet han entrat a formar part d'aquest programa. Durant un any es formaran en les especialitats de manteniment sostenible i reparació de la xarxa de reg dels parcs públics, per una banda, i en recuperació, reciclatge i mecànica de bicicletes, per l'altra.
Els joves es dividiran en grups de deu per rebre una formació teòrica i professional de l'especialitat, a més de treballar altres aspectes que facin millorar les seves habilitats i la seva ocupabilitat en finalitzar el programa. Aquest projecte s'engloba dins dels diferents programes formatius i ocupacionals promoguts des de l'Ajuntament de Ripollet a través del Patronat Municipal d'Ocupació, que aposten d'aquesta manera per millorar les possibilitats d'inserció laboral dels seus ciutadans i ciutadanes.

Un dels objectius principals d'aquest projecte és realitzar una obra d'interès públic perquè en pugui gaudir tota la població. Una de les especialitats del projecte es desenvoluparà a diferents parcs del municipi fent feines d'optimització del reg, i l'altra, es desenvoluparà a la seu del Patronat facilitant la recuperació de bicicletes per tal que puguin ser reutilitzades.

Per aquest segon programa, el Patronat Municipal d'Ocupació necessita recuperar totes les bicicletes que sigui possible. Per això, demanen als ciutadans i a les ciutadanes de Ripollet que vulguin desfer-se d'una bicicleta en desús la seva col·laboració i agraeixen aquesta aportació al projecte i al medi ambient.

FOTO: Patronat Municipal d'Ocupació

L.P.