Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat acorda que el CatSalut convoqui el concurs d'hospital

En el Consell de Govern del passat dimarts, 23 de novembre, es va acordar que el Servei Català de la Salut (CastSalut) convoqui el concurs per a la construcció i la prestació de serveis sanitaris de l'Hospital Ernest Lluch. Gràcies a aquest acord, es preveu que es pugui tramitar aquest 2011. En el transcurs de la sessió, també es va informar de les actuacions dutes a terme fins a dia d'avui per tirar endavant el projecte del nou centre sanitari vallesà.
Durant aquest any 2010 s'han preparat els Plecs administratius i tècnics per a la realització del concurs, que van ser aprovats pel Consell de Direcció del CatSalut el passat dia 19 de juliol. El futur hospital donarà servei a Barberà, Cerdanyola, Montcada i Ripollet i formarà part de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP).

Actuacions prèvies
L'any 2004, la consellera de Salut va anunciar la voluntat de construir un recurs hospitalari per donar servei a la zona de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà, i va comptar amb el suport dels ajuntaments, que van oferir uns terrenys a l'anomenat Polígon Redosa per construir un nou dispositiu que donés resposta a l'important creixement demogràfic del Vallès Occidental Est, que compta actualment amb més de 450.000 habitants i un sol hospital d'aguts contractat pel CatSalut (Hospital de Sabadell - Parc Taulí).

El Pla sanitari del Vallès Occidental, presentat el juliol de 2005 als alcaldes del territori, concretava les actuacions que el Departament de Salut volia desenvolupar a la comarca durant els propers anys. Aquestes actuacions preveien la posada en funcionament d'un hospital general bàsic de 180-200 llits d'aguts, per donar servei a Barberà, Cerdanyola, Montcada i Ripollet, preveient-se la construcció en els terrenys cedits per la Mancomunitat Cerdanyola-Ripollet-Montcada.

Tot seguit, es van iniciar els treballs per a la redacció del Pla Director i, posteriorment, el Pla Funcional, que van ser aprovats pel Departament de Salut el 30 de novembre de 2005 i el 21 de juny de 2006, respectivament.

L'any 2008 els ajuntaments de la zona de referència van convocar, amb el suport del CatSalut, el concurs d'idees per al projecte de l'hospital. L'estiu de 2009 es va presentar la idea guanyadora. Per encàrrec del director del CatSalut, en resolució de data 25 d'agost de 2009, GISA va encomanar a l'equip guanyador la redacció de l'avantprojecte del nou hospital, que hores d'ara ja ha estat finalitzat.

Fotos: imatges del projecte guanyador del concurs d'idees per a la construcció de l'Hospital Ernest Lluch.

R.H.