Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet mostra el seu recolzament al poble sahrauí

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Ripollet s'ha adherit al text del manifest de rebuig pels fets del dia 8 de novembre a Al-Aaiún, elaborat pel Fons Català de Cooperació i per la Coordinadora d'Ajuntaments Solidaris amb el poble Sahrauí. L'entitat qualifica de "manca de transparència" i d'una "violació del dret a la informació" la prohibició de l'entrada al país.
A través del manifest es pretén:

- Expressar el rebuig i la indignació davant la violència de l'exèrcit i la policia marroquins, en el desmantellament del campament, on milers de ciutadans i ciutadanes sahrauís estaven acampats pacíficament.

- Condemnar la manca de transparència informativa del Govern marroquí, en obstaculitzar permanentment l'entrada al país dels mitjans de comunicació i observadors internacionals.

- Instar l'ONU i totes les parts implicades, que d'acord amb la legalitat internacional, s'impliquin activament per garantir la seguretat i la integritat de la població sahrauí, i que impulsi una solució definitiva del conflicte en compliment de les resolucions dictades.

- Instar el Govern marroquí i al Front Polisario a avançar en el procés de pau per arribar a la celebració del referèndum d'autodeterminació del Poble Sahrauí.

- Demanar al Govern espanyol la condemna d'aquestes actuacions i que promogui un nou impuls en les negociacions per tal de complir amb la major rapidesa amb les resolucions i la legalitat internacionals.

J.G