Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL COP-CpR expressa la seva solidaritat amb el poble sahrauí

A través d'un comunicat de premsa, el COP-Compromís per Ripollet ha manifestat el seu suport i solidaritat amb la República Àrab Democràtica Sahrauí (RASD) i amb la lluita dels sahrauís en els territoris ocupats pel Regne del Marroc. El grup de l'oposició ha fet aquesta manifestació davant l'atac de les forces militars i policials marroquines contra el camp saharià de Gdeim Izik, el passat 8 de novembre, i davant la repressió contra la població civil sahariana i els incidents registrats a l'Al-Aiun, amb 11 morts, 723 ferits i 159 desapareguts.
Alhora, el COP-CpR ha denunciat els atacs contra la població civil i reclama la resolució pacífica d'aquest conflicte mitjançant l'exercici del dret d'Autodeterminació, tal i com ja contemplen les resolucions de l'ONU, perquè el poble saharauí pugui decidir lliurement si vol ser independent o no.

A la vegada, el grup de l'oposició també ha denunciat la complicitat de l'Estat Espanyol, "el qual amb una resposta tèbia, continua traint un cop més el poble sahrauí, tot fent veure que mira cap a una altra banda i abstenint-se de denunciar la repressió practicada pel govern marroquí". Conseqüentment, el COP- Compromís per Ripollet dóna suport a totes les mostres de solidaritat envers el poble saharià i fa una crida a tota la ciutadania perquè hi participi.

Foto: dones sahrauis al campament als afores d'Al-Aiun (REUTERS).

R.H.