Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Municipal del 28 d'octubre de 2010

L'Ajuntament va celebrar el passat dia 28 la sessió ordinària del ple d'octubre, amb 7 punts a l'ordre del dia. Entre els acords presos, destaca la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2011, que el consistori pujarà un 1,9%. Aquest punt va comptar amb els vots en contra de PP i CpR i els vots a favor dels grups de l'equip de govern, PSC i CiU. També es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la cessió a la Generalitat d'una finca de 8.000 m2 per a la construcció d'un nou institut a la zona Pinetons.
El debat es va iniciar amb un expedient amb 5 modificacions de crèdits, entre elles un moviment de partides entre regidories de 250.000 euros i la destinació dels 220.000 euros provinents de la reducció del 5% del salari dels treballadors de l'administració per a l'amortització de crèdits. També estaven incloses tres modificacions corresponents als patronats Municipals d'Ocupació, Cultura i Esports. Aquest punt va comptar amb l'abstenció del PP i el CpR i els vots favorables de PSC I CiU. Una altre punt del Ple va ser l'aprovació definitiva del Compte General de 2009, amb el vot en contra del PP, l'abstenció del CpR i el vot favorable dels grups de govern.

Mocions
El debat més ampli es va desenvolupar al punt de les mocions. A la primera, presentada pel PP sobre la construcció de l'hospital Ernest Lluch, els dos grups de l'equip de govern (PSC i CiU) van presentar una contramoció. Tot i que el COP-CpR va proposar retirar-les per treballar una moció unànime, davant la negativa del PP es va passar a fer la votació. Finalment, va prosperar la moció conjunta presentada pel PSC i CiU, ja que el PP va recolzar la seva i el COP s'hi va abstenir.
La segona moció va ser presentada pel CpR a proposta de les entitats organitzadores de la II Marxa contra l'atur i va comptar amb la intervenció d'una persona de la plataforma organitzadora. Finalment, no va prosperar, en obtenir l'abstenció del PP i els vots en contra de PSC i CiU.
El Ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes.