Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre anys de la Colla de Trabucaires de Ripollet

El proper 31 d'octubre, la Colla de Trabucaires de Ripollet celebra el seu 4t aniversari. I per a commemorar aquesta data, es durà a terme una cercavila pels carrers de Ripollet. En aquesta ocasió, la celebració de la colla trabucaire comptarà amb la participació de l'Associació Mare de Déu del Roser, també coneguts com a Trabucaires del Renaixement.
La cercavila començarà a les 11 del matí i tindrà el següent itinerari: sortida davant del Centre Cultural, Rambla Sant Esteve, carrers de Pizarro, Sant Josep, Molí d'en Rata, Ctra. de Santiga, carrer de Padró i final al Centre Cultural. L'organització recomana que es protegeixin les oïdes dels infants i de les persones sensibles al soroll.

Trabucaires del Renaixement
Aquesta colla de Calella es va constituir a final de l'any 2004 per retre homenatge i difondre la gesta èpica de la gent d'aquest municipi i la seva comarca el 7 d'octubre de 1571, durant la batalla de Lepant, diada de Nostra Senyora del Roser.

Aquell dia, sortiren de diversos ports de la Costa Brava moltes embarcacions, algunes de les quals encapçalaren l'atac contra les galeres turques. Està documentat que un dels combatents va ser Miguel de Cervantes, que va actuar sota les ordres del Sr. Miquel de Montcada.

J.G.