Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves sentències contra l'empresa Uralita

El Col·lectiu Ronda d'advocats ha aconseguit 7 noves sentències en les quals es condemna a Uralita, actual propietària de Rocalla, a pagar 600.000 euros als afectats per inhalació d'amiant en concepte d'indemnitzacions per danys i perjudicis. Amb aquestes sentències, les indemnitzacions fixades pels tribunals contra l'empresa Uralita arriben a assolir una xifra superior als 2 milions d'euros, concretament, 2.115.141,58 euros.
Des del mateix col·lectiu es denuncia el gran retard amb el que arriben les sentències, a causa de les continues accions judicials que interposa Uralita i a les traves de l'administració. Des de l'assessoria judicial s'al·lega que "aquesta política de desgast té els seus fruits donat que els afectats empitjoren dia a dia i sovint les resolucions definitives arriben massa tard."

Més de 1.000 persones moren cada any per aquesta causa i moltes més pateixen una malaltia que els impossibilita totalment. El grup legal declara en nota de premsa que "malgrat que no poden al·legar desconeixement, ni l'Administració ni Uralita volen assolir les responsabilitats davant d'aquesta realitat".

Causes com el desconeixement dels drets per part dels afectats, la dificultat per aconseguir bons diagnòstics, o la manca d'informació per part de l'Administració són els arguments que planteja el Col·lectiu Ronda davant la dificultat d'aconseguir aquest tipus de sentències.

J.G.