Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera de Salut, Marina Geli, inaugura el CAP Pinetons

El nou Centre d'Atenció Primària de Ripollet va ser inaugurat oficialment aquest dijous, 30 de setembre, per la consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada de l'alcalde, Juan Parralejo, així com diversos regidors i un bon nombre del personal directiu i sanitari del centre. El CAP Pinetons, ubicat a l'Avinguda de Catalunya, 18, entrarà en funcionament el proper 18 d'octubre i podrà atendre fins a 16.000 usuaris. El seu cost de construcció ha estat de 3,4 milions d'euros, avançat per l'Ajuntament a través d'un conveni amb el Departament de Salut. El proper divendres, 8 d'octubre, es farà una jornada de portes obertes, de 10 a 13 hores.
L'acte d'inauguració també va comptar amb la presència de nombrosos representants d'entitats locals, així com del fotògraf local Miquel Alba, donat que una fotografia seva dels Pinetons, realitzada els anys 80, presideix la recepció del CAP. Després d'una visita a les instal·lacions, la directora del CAP, Anna Maria Cuenca, va obrir el torn de parlaments, destacant el nou model de gestió que s'aplicarà en aquest equipament, donat que El CAP Pinetons comptarà amb un equip de direcció compartit amb el CAP I de Ripollet. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, per la seva part, va fer un repàs de les millores a nivell sanitari que s'han fet a Ripollet en els darrers sis anys. Les reformes al CAP II, la construcció del Centre de Rehabilitació, la incorporació del Centre de Salut Mental i la inauguració del CAP Farigola són algunes de les millores citades. Respecte el CAP Pinetons, Parralejo va assegurar que es tracta d'un "magnífic equipament, modern i mediambientalment sostenible". L'alcalde també va fer una mirada al futur, comentant el seu desig que en breu es puguin iniciar les obres del nou Centre d'Atenció Integral per a la Gent Gran i va demanar a la Consellera Geli un esforç per a que l'actual crisi econòmica no endarrereixi més la construcció de l'Hospital Ernest Lluch. En aquest sentit, la consellera de Salut va explicar que aquesta és una prioritat important per al govern de la Generalitat i que hi estaven treballant, tot i que encara no podia donar una resposta. Geli també va destacar els 50 milions d'euros invertits al Parc Taulí i les millores tecnològiques aplicades a la sanitat pública.

1.376 m2 d'assistència primària
El CAP Pinetons comptarà amb un equip humà de 32 persones, 7 d'elles compartides amb el CAP I de Ripollet. A aquests dos centres, se suma el CAP Farigola, inaugurat l'any passat i que atén unes 6.000 persones del barri de Can Tiana Pont Vell. El nou equipament compta amb 1.376m2 de superfície i ofereix serveis de medicina de família, atenció odontològica, atenció d'infermeria, atenció immediata, extraccions, educació sanitària i salut comunitària i disposa, a més, de consultes polivalents per oferir serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva i d'altres. L'edifici està dividit entre les àrees assistencials i les funcionals. En l'àmbit assistencial, el CAP disposa de l'àrea de medicina general i infermeria, consulta i sala de tractaments d'odontologia, diverses consultes polivalents i sales d'espera, àrea d'atenció immediata i també àrea d'educació sanitària. Pel que fa als espais funcionals, l'edifici compta amb l'àrea d'entrada, l'administrativa (despatxos, sala de treball i de reunions/biblioteca) i la de personal sanitari (sala de personal i vestidors, i una àrea de magatzem).

R.H.