Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia la construcció del pou de la Casa de Natura

Aquesta setmana han començat les obres al recinte de la Casa Natura per perforar un pou per a l'extracció d'aigua freàtica. L'aigua que s'extregui s'utilitzarà per al reg de la zona verda que l'envolta, el viver municipal i l'horta de fruiters de la Casa Natura. Una novetat d'aquesta instal·lació és que l'aigua estreta s'emmagatzemarà en una bassa que es condicionarà per tal que esdevingui un ecosistema aquàtic que serà utilitzat com un recurs educatiu de la Casa Natura.

Aquesta obra forma part del projecte per a la instal·lació de sistemes d'estalvi d'aigua en el manteniment de les zones verdes municipals que està finançat pels Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. A banda del pou de Casa Natura i la bassa, s'instal·laran els mecanismes necessaris per posar en funcionament un pou existent al parc Ferran Ferré que subministrarà aigua freàtica per al reg del parc i la via pública. Igualment, també forma part del projecte l'automatització de la xarxa de reg existent per a diferents parcs municipals amb la instal·lació de sensors d'humitat i sistemes d'alimentació a base de plaques solars o bateries autònomes.

L'energia necessària per accionar la maquinaria que extraurà l'aigua dels dos pous serà obtinguda mitjançant un dispositiu autònom de generació d'energia format per panells solars i un molí de vent que funcionaran alternativament segons les condicions climatològiques. Aquesta instal·lació és similar a la que va ser instal·lada l'any passat en el pou de Gassó Vargas que subministra aigua a la pineda dels pinetons i la zona verda que l'envolta. El pou de Gassó Vargas va obtenir un accèssit dels premis que atorga la Diputació als municipis a les millors iniciatives pel que fa a l'estalvi d'aigua.

F.R.